Friday, January 27, 2012

Cameron Bharat Plantations, Cameron Highlands

otw turun dr cameron highlands, kitorg singgah cameron bharat plantations. ini adalah utk membalas dendam sbb tak dpt posing mosing di sini pd ptg hari sblmnya ekekekkkkk. masa tu sempat shopping teh saja ;)

bergambar di pintu masuk itu wajib yea kwn2 hehe..

walaupun mereka ber3 dlm gmbr tu dh kepenatan tp msh cool melayan si ibu yg excited sgt2 nk bergambar di celah2 pokok teh wakakakkkkk. tq abg, tq kids!

jom cari port menarik

subhanallah, pemandangan sgt2 cantik ok! segala puji bagi Allah yg memberi kami peluang menikmati keindahan ni, syukran!



moh lah kita berposing lalalalaaaaa...




pastu turun ke bwh lg... ateeee kata nk main nyorok2 celah pokok teh kan ekekekkkk












mmg seronok ke sini rasa nk posing byk2 lg tp tak larat nk jalan jauh ke bwh. ini antara tmpt wajib dikunjungi bila sampai cameron highlands. ada 1 lg tmpt nama BOH tea sungai palas kt area kea farm tp kitorg tak pegi pun. lps je posing mosing hana bgtau nk melepas hajat. sementara ibu bawa hana ke toilet (dh le beratur pnjg sbb org ramai sgt) rupa2nya ayah lyn snap gmbr2 haziq.





drpd 4 gmbr kt atas korg blh nmpk karakter haziq yg berbeza2... muka masam, sengih, lawak & nakal. ini le bdk yg menjadi kwn ibu kt kl huhuhuu

klu dh singgah cameron bharat ni tak sah klu tak pekena brg secawan dua air teh ye tak? nsb baik ayah siap2 order kan ibu air teh tanpa perisa. yg ada rasa kayu manis tu mmg tak blh masuk tekak den uweekkkk...


kak hana berjaya juga pow ibu sebatang payung utk kanak2. adehhh melayang tigabelas hengget tau! padahal kt pasar kea farm cuma enam hengget ok!


lps mnm2 & mkn kek dgn topping aiskrim, maka kami berangkat blk. masa tu dh tak larat nk snap apa2 gmbr lg. anak2 pn tido sepanjang perjalanan ke kl. alhamdulillah, sampai lbh kurg 7.30 mlm. kemas siap2 brg yg nk bg kt mak sbb eddy & hana blk kg mlm tu juga.


esoknya trs keje ok! penat mmg penat lah tp seronok bkn kepalang. 3 hari 2 mlm mmg tak cukup. tgk blk entries cameron highlands rasa mcm nk ke sana lg & lg hahahhaa

abg, ini kiranya suprise vacation lah ekk? ada lg tak suprise mcm ni hehe.. btw, tqvm!!! memandangkan hana dh bersekolah maka kena tunggu cuti sekolah le br dpt jln2 lg.

ok, selesai sdh hutang entries cameron highlands :)


10 comments :

syanasaid said...

ooohhh lama xjejak CH
rindu oooo

afne kurus nye ko
best..best

Afne said...

syana, kurus best ko kata? aku asik kena bebel dgn eddy. sekian, terima kasih.

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

part nak jalan terjah dlm ladang teh mmg mencabar sket dgn budak2 nieh kan ;-)

AdanyaKauUntukku said...

mmg maintain kurus kan Syana..huhuhu

teringinnya nak pegi sana lagik..sob sob

watyz said...

hr tu g x dpt pekena teh kat sana sbb penuh.... :(

Afne said...

diana, ni anak 2 org kena la pimpin sorg 1. klu dh 3 erkkkk..

Afne said...

kak ila, tu pun afne dh berisi. nmpk peha kembang ekekekkk

Afne said...

aty, kitorg pn dpt meja kt sudut je. tu yg takde gmbr pemandangan sambil mnm teh.

wan nurul hezrina said...

sukalah gambar bertiga tuh..ibu n anak2=)

Afne said...

tq nurul :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...