Thursday, January 26, 2012

Cameron Valley Bharat Plantations & Pasar Malam Brinchang, Cameron Highlands

plan awalnya dr big red strawberry farm & mkn tengahari kt pekan brinchang, kitorg nk posing mosing kt ladang teh. tp otw ke sana, anak2 dh terlena maybe kepenatan. tak sampai hati nk kejutkan diorg yg tgh lena so kitorg stay je dlm kereta.


anak2 tido tp mulut ibu & ayah tak henti mengunyah ekekekkkk.. ntah mcm2 jns asam yg eddy beli kt brinchang. ibu sempat rembat selipar strawberry. sejuk weyyy pijak lantai apartment tak thn pakai stokin je.



lps anak2 sedar br kitorg keluar mnm kt cafe tu. pemandangan... masyaallah! mmg cantik, teringat2 sampai skrg. tp dpt snap gmbr dr cafe je tak sempat nk turun pegang daun teh :(


tgk gmbr kt bwh ni...  ramai btl org kt bwh sana. saya dh penat tak larat nk turun so tgk ajelah dr atas. klu korg perasan kt bhgian hujung sana ada pelantar pintu masuk utama cameron bharat plantation. nk parking area sana sesak sgt so kitorg berhenti kt port pelantar ke-2.



konon2 nk mengubat hati tak dpt petik daun teh segar, moh kita serang kedai jual teh muahahahahaa. btw, harga kt sini mahal skt lah. klu korg nk borong teh berkotak2 better beli kt pasar kea farm.



dr cameron bharat, kitorg zoom ke psr mlm brinchang. nk jugak kau menyelit kt psr mlm yg sesak tu. mcm2 ada! rambang mata dibuatnya hehe...



masa ni kt dpn hotel regency tunggu ayah jemput. bkn sng nk cari tmpt parking time2 cuti mcm tu. ntah apa2 je lah yg kita borong kan hana kan?! itu pun tak hbs round sbb psr mlm tu mmg bsr kiri kanan jalan.


mlm tu masing2 pakat stay je kt apartment sbb kepenatan. sempat lg tgk final vokal bkn sekadar rupa. esok harinya kitorg nk pergi cari tmpt bunga ros mau feeling2 nora elena ekekekkkk... tungguuuuuuu


4 comments :

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

pasar malam tue sentiasa sesak .. lagi2 cuti sekolah . happening ;-)

Afne said...

best kan diana, rasa mcm nk pegi sana lg huhu

wan nurul hezrina said...

kat pasartuh mmg mcm2 ado...seronoknya membeli belah...kalau g cnie suka tgk item2 yang berunsurkan strawberi

Afne said...

hezrina, nsb baik tak juling mata kan tgk rambang mata ekekekkkk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...