Thursday, January 26, 2012

Hana Humaira @ 4y 4mos

ewah.. ewaaahhhhhh... anak dara cantik manis nk ke mana siap bercekak rambut bunga kuning, berseluar kuda belang & berpayung strawberry bagai???


ini makde mms kan pg td, hana tgh bersiap nk ikut maktok jumpa adik neesa kt batu pahat. seronoknyaaaaaaaaaaa, nnti hana tlg peluk cium adik neesa utk ibu yea :)

alhamdulillah, di kala umur hana 4 thn 4 bln ni dh blh mengenal hampir kesemua A-Z.. syukran. dh masuk 3-4 minggu sekolah ni dh takde insiden nangis kt school mcm masa hari pertama & kedua bersekolah dulu, good girl! ibu tau anak ibu bdk berani walaupun bdn hana kecik tp hati semangat waja. wehhhh.. anak sendiri harus lah puji melambung tinggi. sapa tak syg anak kan?!


itu gmbr hari ke 3 hana sekolah. masa tu blm dpt uniform lg so hari jumaat kena pakai baju kurung sendiri. klu sapa perasan sedondon dgn maktok.. tak caya?


oklah, saya fikir positif je... maktok buatkan hana baju sbb kain balance tu ngam2 utk ukuran hana je. uwaaaa jeles!

korg tau tak... skrg ni hana dh memilih nk tido dgn maktok je. bila ditanya "hana anak ibu ke anak maktok" tau apa dia jwb?? "anak ibu, anak maktok" klu gaduh2 dgn makde & ucu pun siap pertahankan hak konon2 "hana kan anak maktok jugak!" kahkahkah. cuti raya cina baru2 ni, klu time nk tido cari ibu tp tiap kali terjaga lps buang air kecik trs cari maktok nk tido bwh ketiak maktok. mcm ni lah kan bila ddk jauh dgn anak.. jauh di sudut hati perasaan cemburu tetap ada tp syukur alhamdulillah mak jaga hana dgn baik sehingga hari ni.

afne perasan jugak hana & haziq dh kurg gaduh2 rebut brg/toys mcm dulu. mungkin sbb hana rasa dia dh bsr lbh bersikap mengalah dgn adik. adik plak skrg dh byk ckp so apa kak hana potpet2 kan blh le diorg paham sesama sendiri hehe..

ni baru 2 hari blk dr kg dh rindu dgn suara hana yg nyaring tu...

6 comments :

lia said...

InsyAllah Hana akan jd anak dara yg solehah... suka tgk manis muka Hana...

~ana~ said...

mak tok siap sedondon dgn tudung..hana xde tudung sedondon gak ke..:)

wan nurul hezrina said...

LAWANYA MAK TOK..=)NAMPAK MUDA SOKMO=)

alah merah yang duk ngan nurulpun kalau jumpa mama tok dia lupa kat mummy ngan papa dier=)

Afne said...

ana, tu baju raya thn lps. hana ada tudung merah tp tak pakai hehe

Afne said...

hezrina, maktok dh 50 an tp maintain comel gitu hehe

Afne said...

tq lia :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...