Thursday, January 19, 2012

Muhamad Haziq @ 2y 5mos


tgk haziq senyum dlm tu nmpk dh big boy sgt. yelah.. umur pun dh nk masuk 3 thn. syukur alhamdulillah, anak2 ibu membesar dgn sihat & cerdik akal fikiran. ok, haziq dh blh mintak adik wakakakakkkk

sbnrnya ibu dh tak sbr2 nk update milestone kali ni sbb ibu happy sgt dgn development haziq. anak ibu yg dulu tak byk ckp & muka masam serious manjang dh bertukar jd seorg yg byk ckp yeayyy!!! ok, msh belum fasih & pelat2 tp at least ibu dh ada kwn bercakap mcm masa ddk sama2 dgn hana dulu. uwaaaaa.. rindunya dgn hana! afne notice perubahan ni sejak blk bercuti ke cameron highlands. bila fikir2 blk, berkemungkinan besar disebabkn management baru taska. owner still org yg sama tp ada supervisor & pembantu2 taska yg baru. biasanya pagi2 dh dgr ummi (supervisor) yg sgt peramah tu adakan sessi berborak2 dgn anak2 taska. waktu ptg bila mak2 apak2 jemput anak2 kt taska, ummi ni akan cerita sendiri aktiviti seharian & attitude anak2 kt taska. ummi mengaku perubahan haziq mungkin sbb ummi tu sendiri pun becok hahahahaaa. ummi puji haziq bdk yg tak byk karenah, tak de buli kwn2 & pandai bawa diri.

klu korg dgr haziq humming lagu "are you sleeping brother john" tu kompom korg akan gelak sakan. suka hati dia je bubuh lirik & nyanyi laju2 part yg dia tak hafal. 

haziq msh lg obses dgn kereta... ke mana2 plg tidak bawak seketol kereta mainan. asal nmpk menatang token bentuk kereta/kapal ke mesti tak blh tidak nk naik tp jgn masukkan duit cos haziq takut bila benda tu bergerak2 hahahahaaaa. bagusssssssssssssssss save duit ibu :)



ibu doakan yg terbaik utk anak2 ibu, sentiasa dipelihara dlm kesejahteraan, dipermudahkan dlm segala urusan & membesar dgn sihat & bijak, amin.


10 comments :

shiemz said...

dah besaq dah dier yek.... ehem ehem ehem.. heheh

wan nurul hezrina said...

wah haziq mmg dah besar nampak.semoga terus sihat n pintar=)

~ana~ said...

afne, aqil pun now dah bnyk cakap sikit and mmg kita boleh faham la apa yg dia cakap. syukur alhamdulillah...akhir nya emas dlm mulut diaorg ni hilang jugak..hah3x..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

dah boleh cakap2 dgn kakah dia jd geng ler lps nih ;-)

shuhaina said...

oh..haziq sebaya ngan si kembar tu la ek..si kembar tu 10/8 haziq lahir berapa hb?
tapi..mmg btul la nmpk big boy dah...tiggi la haziq ni...

Afne said...

shiemz, dh bsr.. dh pandai mintak adik lorr muahahhaa

Afne said...

hezrina, mmg dh bsr pun manja sgt dgn ibu ;)

Afne said...

ana, punya la lama haziq pendam emas tu sampai dkt 2 thn setengah hehe. yelah, setiap anak tu berbeza2.

Afne said...

diana, mau tambah bingit bila 2 beradik tu berjumpa :)

Afne said...

shu, igt tak kita sama2 shopping warehouse poney kt south city plaza dulu? afne igt lg perut shu bsr sgt sbb preggy kembar. haziq lahir 19/08.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...