Thursday, February 23, 2012

Restaurant Madinat Hadramawt, Batu Pahat

tak tau lah bila masanya restaurant madinat hadramawt ni mula beroperasi. dh bbrp kali ulang alik gi bp (time blk kg la kan) jeling2 je bila nk masuk mkn kt sini. klu blk kg tak pernah nya perut lapar, asik mkn sedap2 mak msk. kebetulan hari isnin lps msh bercuti kt kg, pagi2 lps hntr hana ke sekolah trs bersiap ikut eddy uruskan mcm2 kerja kt bp.. 

ehh berbalik kpd tajuk entry, eddy ajak mkn briyani kebab tp disebabkan masa kitorg sampai tu kebab tak siap lg so kitorg cuma order 1 set briyani mandy chicken & daging sbg menu tambahan. portion mknn arab kan besar so share je lah. perut lak msh terasa kenyang kudap mcm2 dlm kereta.



haziq muka boring je takde kwn sbb kakak hana gi school. tp baik bdk ni... bantai tido je dlm kereta. 


harga pn blh dikira murah.. mknn arab 1 set dlm belas2 ringgit. western food pn ada.



air botol rich perisa raspberry. sebotol RM3 tp ada promotion price RM2 je.


briyani mandy chicken. suka ayam dia lembut je. nasi pn sedap :)


klu tak silap nama menu ni zigni tp kitorg tak amik pn roti sbb masing2 msh kenyang.


gmbr masa mkn takde. sbk jamu selera & kejar haziq yg sbk berlari ke sana sini. tak takut lgsg dgnn sesapa. dh siap mkn trs ke parit sulong utk settlekan hal lain plak. kerja sendiri lg penat tau nk kejar sana sini gi collect cheque, gi bank, gi pejabat situ pejabat sini. takpe2 bang, keje rajin2 yg penting rezeki yg halal :)


10 comments :

watyz said...

dh lama x makan makanan arab ni...

Afne said...

aty, agak keciwa sbb tak dpt mkn kebab pnjg tu :(

Anonymous said...

Kak afne, try la makan kat Patmah Kitchen.. Kat blkg Care4 BP.. tmpt cantik.. mknn sedap..

Afne said...

patmah chicken tu ada arabian cuisine ke? blh try ni. tq for the info :)

ehh.. ni sapa ekk?

Anonymous said...

Kat Patmah Kitchen tu xde arabian2.. cuma ade chicken chop, lamb chop, nasi beriani, mee kari nyonya, sup tulang merah & mknn goreng2 tu je.. tp tmptnya cantik kak.. mknn ok gak.. try la.. sy pun nti nk try mkn kt kedai arab ni.. slalu tgk tp x penah singgah.. fyi sy duk BP gak.. keje kt sri gading.. silent reader blog ni je.. heee..

Afne said...

tq sudi bls komen & tq for the info. nnti blk kg leh ler cuba mkn kt sana. mcm2 gak variasi mknn dia.

tq again :)

Huda said...

salam kenal. saya pun duduk bp, malam ni baru nak try makan kat restoran ni..

Afne said...

hi huda. salam kenal. tq sudi singgah sini. amacam? dpt merasa tak kebab pnjg tu?

n0name said...

dkt patmah kitchen ada la arabian food..cuma limited.ada dlm 5-6 jnis je.sbg tambahan ada western food..but so food, food dia ok.

Afne said...

oh ok, nnti saya try cari kedai tu k. tq 4 the info :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...