Thursday, March 22, 2012

Merah & Ruam.. Allergy??

ptg smlm kt office dpt sms dr umi (taska) bgtau bdn haziq ada biji2 mcm ruam. waduh waduuuhhhhhhhhh.. dlm kepala otak ni dh terbayang bbrp penyakit berjangkit yg sdg menular akhir2 ni. risau. Ya Allah, jauhkan lah. berikan kesihatan yg baik utk kami. dh la dgn keadaan office yg panas membahang dek aircond yg ntah rosak ke hape tiap2 bln asik nk kena service. kesian weehhh kitorg bekerja dlm kepanasan! tu yg mau mood ke laut rasa nk mrh je kan. oleh itu, menyakat kwn2 adalah cara terbaik utk menceriakan suasana.

k, berbalik kpd tajuk entry. sampai2 je taska trs check selak baju haziq... alamak! byknya merah2 ruam dpn & blkg bdn. risau.. sgt risau! check lg.. & lg.. tak nmpk pn ibu chicken pox & blister.





biarkn dulu haziq tak pakai baju, sambil suap mkn nasi bg dia lyn thomas the tank engine kt youtube makin berkurg plak merah & ruam tu. lps maghrib bawa haziq ke medi-klinik kt tmn desa (dkt skt dgn rmh). doktor kata ini bkn chicken pox sbb takde blisters. maybe haziq ada allergy atau slh mkn. rasanya kt rmh takde plak mkn benda2 pelik dr biasa. so doktor kata haziq blh ke taska sbb bkn sakit berjangkit. doktor bg ubat thn gatal & ubat sapu berbentuk krim. blk rmh check lg bdn haziq dpn blkg..



nmpk makin berkurangan. bg haziq mkn ubat yg doktor bg & sapu nipis kt bhgian merah2 tu. 1/2 jam kemudian.. haziq tido dgn lena & merah2 nmpk pudar dh. harap2nya anak ibu cpt sembuh k.


nmpk baik je bdk tu kan dgr kata baring elok2 jd model tp hakikatnya... hahahahaaa

pg td sblm hntr haziq ke taska, mandikan & sapu ubat krim siap2 so takde lah pembantu taska kelam kabut nk uruskan bdk ramai2 kan. ubat tu kena sapu 3x sehari. harap sgt merah2 ruam tu hilang trs & haziq cpt sembuh, amin.

anak2 korg ada yg pernah kena mcm ni? ke heat rashes ekk?? komen korg sgt dialu2kan. tq in advance :)

p/s : draf entry ni mlm td yea, cuma dipublish waktu bekerja.


6 comments :

watyz said...

sian nye.. dia x garu2 ke afne. moga haziq cepat sembuh yer...

Afne said...

aty, klu bdn dia tak berpeluh panas tu takde lah dia garu2 ke apa. afne rasa heat rashes la aty.

~ana~ said...

ajmal dgn aqil rs nya x pernah plak kena mcm ni...erm..hopefully lepas ni xde la lg jd mcm ni....

Afne said...

ana, masa kena tu takleh bg dia panas. kang naik merah2. alhamdulillah, skrg ni dh makin sembuh. tq.

~diAhOntHeblOg~ said...

Haihh..kulit same mcm sy ni..smpai ke tua allergic..tp check btol2..kot2 sbb panas je kot

Afne said...

deah, sblm ni ok je cuma ada sekali tu kena gegata. tu yg wonder gak haziq allergic sbb apa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...