Friday, April 6, 2012

Kak Zombie

sbnrnya entry ni dh diperam sejak bbrp bln yg lps. asyik la berteka teki nk publish ke tak nak? nk publish ke tak nak?

k, saja nk mengimbau kenangan mula2 menggila buat recon. dateline yg diberi pn x masuk dek akal. mmg gila ahh nk settlekan recon sbb tiap2 hari cuma dpt tido 2-3 jam pastu tgh mlm buta ngadap recon sampai ke pg nk pi keje. masa tu kan rasa diri dh tak terurus. rambut dh menggerbang ala2 zombie kampung pisang. berhenti rehat cuma nk uruskan anak, makan, bersihkn diri & solat. ada sekali tu pagi2 nk pegi keje, enjin kereta takmo start rupa2nya abg vovo nk jantung baru. yg plg tak bestnya ada yg kata "ke afne tak dtg sbb recon tak siap?" kussssssssssss semangat! bagai mau ku pulas2 mulut deknon yg takde insurans tu biar dia tau jari jemari kak zombie ni dh terlebih cukup exercise buat matching & reconcile.

hbs re-do recon 2010, sambung plak 2011. blh ke aku siapkn ni? secara jujurnya mmg kena extend le dateline bos bg. bkn sng nk kejar recon 20-30 tad berbulan2. nk korek benda2 lama. weekend ngadap recon (weekdays jgn ckp lah). blk kg (ntah dh brp kali blk kg) pun ngadap recon. agaknya mak pun pelik epi ni keje tak hbs2 hehe. cuti  pun ngadap recon. mujur lah ada kak efa yg byk membantu. thanks kak efa, jasamu ku kenang :)

usaha berbulan2 akhirnya berjaya juga disudahkan. mcm tak percaya ok! mungkin kerja gila bg setengah org tp dpt tak korg bayangkan kepuasannya bila sesuatu yg kita fikir mustahil & sgt2 sukar tp dpt juga dilakukan (pastinya dgn izin Allah). alhamdulillah. syukran. 


slps ni klu ada reshuffle atau rezeki afne kt tmpt lain harap2nya staf yg ambil alih tugas ni dh lbh mudah utk teruskan recon TAD :)

 hasil kerja kak zombie utk recon 2011!

skrg ni alhamdulillah, semua recon dh current cuma time nk kejar dateline monthly report mcm lipas kudung dibuatnya! yelah, mana nk kejar recon 3+ TAD dlm masa bbrp hari. so time kak zombie bz, maknanya mmg super bz. klu time akak free (bknnya takde keje ok!) tu dpt le tarik nafas lega. bila fikir2 masa memula tu kan rasa menyampah mcm nk termuntah tgk recon ni tau tp lama2 rasa seronok. apa yg afne dh lalui ni jd sesuatu yg blh afne banggakan.

tp tak sangka lah dlm kita penat2 usaha ada juga yg bawa mulut kononnya afne ni melawan/komen bkn2 psl bos. takpelah, sikit pun tak gentarkan saya. isshh.. terima kasih byk2 lah penat2 dok stalk blog/fb org pastu upgrade diri jd air-cond, syabas! setakat meluahkan perasaan byk kerja (sampai kena bawak blk rmh buat matching over the weekend) dlm blog/fb (put urself in my shoes then u'll know how it's feel) pn dh dikira melawan ekk??

pinjam kipas ko ehh kak ros ;)

jd mini fan ni takpe, sejuk je time buat keje. jgn jd kipas membodek je, lg hawau klu ada cita2 upgrade jd aircond!

fuuuhhhhhhhhhhhhhh lega kau dh melepas segala yg terbuku di dada hahahahaaaa. sorry lah akak tak suka simpan dalam. peace no war ;)

btw, kak zombie tgh mengganas skrg ni (maklum le dh month end closing kan maknanya me-recon lah kita).


4 comments :

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ada jugak kipas membodek kt ofis ko yer .. ;-)

Afne said...

diana, sorg kipas kt sini dh blah tp msh ada saki baki tali barutnya.

Mumyshane Qeisha said...

hehe, kipas bodek.mmg mual kan tgok ada org mcm tu kat tmpt kerja. btw, congrates afne, berjaya juga dilaksanakan.Mmg kepuasan tu x dpt digmbrkan dgn kata2 bila kita berjaya melakukan sst yg kita harapkan, congrates again 2 u :)

Afne said...

mummyshane, thanks.

pembodek ni jns manusia pentingkan diri sendiri. tau nk lps sorg je tak fikir kwn2 lain. btw,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...