Monday, May 7, 2012

Rafflesia Chicken Hut, Sunway Putra Place

hari jumaat lps temankn abg loba2 ke Sunway Putra Place (formely known as The Mall). keje kt office dh settled & weekly report pn dh email. yg penting gaji plus KGT masuk secara duet & bonus pn masyuuukkkkkkkkkkkkk. ehh.. terlebih sdh hehe..


kt luar bangunan sepanjang atas jln tu ada laluan pejalan kaki baru. tp tak sure dh blh guna atau tak sbb tgk msh ada yg melintas kt jln.


sbnrnya kitorg  ke ssm. kt batu pahat pn ada tp dibuka pd hari2 tertentu pastu org serbu mcm ada sales 90% hehe.. kt sunway putra place ni mudah skit nk parking. sesapa pernah pegi hq ssm kt kl sentral? staf ssm kata kt situ sempit skit.



dh siap semua urusan, gi soru dulu. sdh laper dehhhh... kitorg masuk rafflesia chicken hut yg terletak di ground floor. masa kitorg sampai ni msh kosong lg tak ramai pelanggan.


disebabkn 1st time masuk sini tak tau menu apa yg best so eddy pilih menu yg selalu customer order, lemon chicken kombo (nasi ayam+ayam lemon+sup+ice lemon tea).

 ice lemon tea

nasi ayam + ayam lemon

afne try kungpo chicken rice. tp yg ni takde set so tambah jus oren.

 orange juice

nasi putih+kungpo

sup kosong utk setiap hidangan

sayur pak choy sos tiram mmg kegemaran eddy. tambah ni sbg lauk.

pak choy 


jemput mkn semua. hijau baju abg loba2 sama kaler dgn sayur hehe..


harga? sgt berpatutan! tmpt yg selesa & menu pn blh thn tp eddy kata kungpo tu lg sedap dr ayam lemon. jus oren tu so-so je rasa dia.


sblm turun mkn tu nmpk banner sales adidas & puma kt tkt 2. so lps mkn masuk cpt2, keluar cpt2 :)



dan2 tu trs pakai hahahaaaa padahal nk gi solat jumaat tu kena bukak semula tinggal dlm kereta. biar pun pattern lama tp klu dh minat, dia nk juga.


kak zombie pn dpt sepasang. matching le gitu konon2nya hehe..


trs zoom ke jln tar nk survey brg. saya ddk diam2 dlm kereta sampai org hbs solat jumaat.


6 comments :

watyz said...

errrr... abg loba2. nak mintak 1 cam afne ble??? hahahaa...
nak kecek en. Izhar la nanti... :)
jahat afne ni tau. saje je goda ai yg tgh cr sandal ni... hahahha

mama_umar_maryam said...

mmg klu aku dgn apai nk setel bende2 kene kuar ari keje, pehh..masyukkk bonus tuu ;p, lawo kasut

Afne said...

aty, kena mintak dgn abg aty ler br dpt hehehe. selesa gila pakai flat shoe ni sbb bhgian dlm tapak dia ada cushion.

Afne said...

zet, setahun sekali je bonus. ini pn yg last huhu.. kasut tu terbeli takde dlm plan pn hehe

wan nurul hezrina said...

cumilnya kasut2..terpikat!

Afne said...

nurul, terpikat? simple je. ntah cane blh terbeli hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...