Monday, June 18, 2012

Perjumpaan Pemilik Taska & Ibu Bapa

mlm jumaat yg lps ada perjumpaan antara pemilik & ibu bapa. start jam 9 mlm - 11 mlm. walaupun tak semua ibu bapa yg dtg, alhamdulillah ramai juga yg dpt melapangkan masa join perjumpaan ni. mcm2 isu & cadangan yg dibincangkan. masa tgh ramai2 tu segan lak kan nk snap gmbr sbb masing2 serious je kan. 

tp klu dh dasar blogger tu nk juga snap sekeping dua hehe... ni pun dh lps perbincangan & minum2. ada yg dh blk tp ada yg stay utk melawat kawasan dlm taska. bilik tu khas utk baby.


sudut kreatif anak2. umi kata semua ni hasil bakal2 arkitek negara. ada hasil kerja hana & haziq. ada juga umi tunjuk gambar2 aktiviti anak2 main tanah liat, mewarna, menyanyi, mkn & mcm2 lg.




korg msh igt kes hana patah tgn kt taska tahun lepas? masa tu lg seminggu nk sambut raya puasa. slps berbulan2 afne dok kejar owner taska (owner lama) akhirnya dpt juga claim insurance btl2 akhir bln may aritu, Alhamdulillah. serious beb, bkn sng tau. call tak berjawab, sms pn berminggu br dibalas. mmg lah amaun tak sampai beribu tp hak tetap hak sbb ini melibatkan keselamatan (mungkin juga nyawa) org ikut apa yg telah dipersetujui dlm agreement masa pendaftaran. nk kata afne serik hntr anak2 ke taska tu tidak lah. msh hntr haziq di taska yg sama. time cuti sekolah pun hana msh ke taska yg sama.

hari jumaat (last day) hana kt taska masa cuti sekolah baru2 ni, pembantu pengasuh siap amik gambar dgn hana sbg tanda kenang-kenangan. yelah, pasni ntah dpt jumpa lg ke tak kan. pengasuh semua ckp hana sgt friendly & berdikari. haziq pn tinggal brp minggu je lg kat taska. mungkin 1 hari nnti dia akan rindukan kwn2 kt sini. 


8 comments :

watyz said...

bagus tul la taska ni kan. jarang ade perjumpaan atr taska ngan parents kan...

lia said...

da x lama yer afne ko kat cni...

pasni InsyaAllah Hana & Haziq akan lebey gembira sbb ada ibu & ayah dorg sekali... ko pon jaga depa sepenuh masa kan...

* biler la giliran aku... mungkin xde langsung kot ;(

mama_umar_maryam said...

kitorg aritu terlepas 1st meeting dgn fadzillah kamsah,hehehe,next time try utk attend..kemain kemas taska nih ..sure sedih haziq nnt kan,huhu

Afne said...

aty, bkn selalu pn ada meeting mcm ni. biasanya klu ada pape mak pak ni jumpa direct ngan owner masa nk amik anak2.

Afne said...

lia, doakan yg terbaik utk kami sekeluarga.

lia, kdg2 sesuatu yg berlaku di luar perancangan kita. aku pn tak sangka seawal ni aku 'pencen' tp takpe lah semua yg berlaku ada hikmahnya, InsyaAllah.

Afne said...

zet, mesti best school umar ngan maryam siap ada fasilitator glamer gitu haaaa

aritu diorg siap plan nk buat aktiviti bersama ibu bapa cthnya majlis tahlil kt taska. ntah aku sempat join ke tidak...

iswatie "colours of life" said...

bestnya taska nih

Afne said...

watie, mana2 tmpt ada cerita masing2. walaupun hana pernah patah tgn kt taska ni tp cara asuhan diorg bgs. byk aktiviti, ada kelas iqra' & mcm2 lg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...