Thursday, July 26, 2012

Hadiah Perpisahan

alhamdulillah, jumaat minggu lps akhirnya dpt juga jejakkan kaki ke kl. sblm tu 2 kali plan tak menjadi. rabu, lori guna utk buat kerja. khamis, eddy ada keje urgent nk kena settlekan kt Medan Selera Benteng & Dewan Jubli Intan Batu Pahat.

sampai je kl trs zoom ke office. sorry geng sekadar bg aiskrim je kt korg. tgk atas meja ada byk hadiah. haruslah senyum lebar kan?! oh btw, gambar2 kt office ni atas ihsan kak ros :)



serious, afne sungguh2 terharu korg msh sudi tegur2 salam2 peluk2 (masa tu msh blh control lg). tq for everything.. friendship, tunjuk ajar, bantuan & semangat yg korg berikan selama ni. tak dpt stay lama2 sbb nk cpt blk ke rmh & punggah angkut brg2 naik lori. klu blh nk blk kg the same day & tak nak bermalam kt kl sbb esok harinya mula puasa.

so sblm blk tu amik gambar sbg tanda kenang-kenangan. itu pun dh ramai yg keluar sbb lunch hour jumaat kan awal & pnjg masanya.

 dgn kak liza - 'jiran' depan mata

 dgn kak tina (dgn bos kena lentok2 skt hahahaaaa)

 dgn tie gadies - 'jiran' laga vontot

 dgn zaza - kwn gaduh.

dgn emi - bekas kwn gaduh

dgn kak efa - tok guru recon tad 

masa salam kak efa ni lah btl2 menyentuh perasaan. sebak tak blh dibendung lg. tp mulut sengih je nk cover mekap supaya tak cair ekekekkkkk...



gambar dgn kak ros takde.. sobsobsob. katanya ada masalah teknikal menyebabkan objek dlm gmbr membesar hahahahaaaa. kak ros ni lah kwn tmpt afne luah perasaan, kongsi masalah, minta pendapat, kwn discuss, kwn berlawan bertikam lidah... aik?! igt kak ros, biar pecah di perut jgn pecah di mulut! memandangkan aku x byk harta kt office so aku harap ko sudi lah terima cermin comel tu. bak kata ko, sblm ngata psl org mesti cermin diri sendiri dulu ;)



hana yg malu2 bila soh posing padahal dia lah ratu kamera! pandai ko cover line ye nak ooiii...




ok, ni hadiah2 yg afne dpt. sbnrnya ada yg dh dh dpt sblm cuti haritu. yg ralatnya tak dpt join farewell party yg kwn2 buat pd hari yg sama afne disahkan keguguran. yg pastinya afne suka dgn hadiah yg korg bg ni :-D



 blouse/dress waka-waka dari kak tina


 telekung dari kak liza


 tudung awning 2 layered chiffon dari office


 frame dari kak ros


frame dari tie & zaza

walaupun tak dpt jumpa semua org, jikalau korg baca blog ni.. afne nk minta maaf atas segala2nya jika pernah terkasar bahasa hingga mengguris perasaan jgn simpan di dalam hati. maklum le kita hidup bermasyarakat dlm office ni byk ragamnya. kdg2 dlm keadaan mrh kita tak sedar apa yg kita ckp kan. afne cuma nk luahkan sesuatu... dlm hidup jgn asik tak puas hati dgn org nnti hidup pn tak tenang. bersyukurlah dgn apa yg kita ada. Allah jadikan setiap sesuatu dgn kelebihan & kekurangan masing2. peace no war ;)


12 comments :

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

bestnya kawan2 ofis ko ..tgk muka sumer baik & sporting .. all the best yer afne ..

SyaNa said...

sedih lah kan nk tinggal sume kawan2
tp hadiah2 ko dpt sume gojes2

Afne said...

diana, semuanya baik2 tp ada ragam masing2. paham2 je sdh lah. bkn semua org suka kita kan. takpelah, kita doakan yg terbaik utk dia je ;)

Afne said...

syana, mmg sedih sbb dh lama aku keje sini. ralat juga tak dpt jumpa kwn2 yg ddk unit lain. aku mmg suka hadiah2 tu :)

Amiizaa2001 said...

afne pindah mana? balik BP ke?

~ana~ said...

dah angkut barang2 ke dr umah desa petaling? nnti insyaallah bln 9 kita jumpa erk...

Chekgu Azrine said...

Setuju sgt statement afne..hidup jgn asyik x puas hti tu..kita ptt give n take..klu smuanya nk perfect..pyhkan?

Afne said...

ye, afne dh ddk di bp. jd org kg :)

Afne said...

chekgu azrine, klu asik tak puas hati nnti kita asik nmpk keburukan org. sedangkn masa yg ada patut kita perbaiki diri sendiri ;)

Afne said...

ana, ada lg brg tp nnti2 lah dulu. bawa yg mana penting. afne plan nk sewakan rmh maybe lps raya mcm tu.

k, dtg raya tau ;)

watyz said...

wa.. meriah hadiah nyer. sedih plak aku tgk + baca... :(

Afne said...

sedih le aty cos kwn bgs2. yg tak bgs tu takpe lah aku dh maafkan. moga dia bahagia dgn cara dia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...