Tuesday, July 24, 2012

Hari Terakhir

Selasa, 24 Julai 2012. 

akhirnya tiba juga tarikh ini. fyi, hari ni ialah hari terakhir afne bekerja setelah 11 tahun berkhidmat di TSSSB. btw, afne dh pun tender resign sejak awal bulan May yg lps. ditakdirkan afne cuti mc selama 2 minggu (28 Jun 2012 - 13 Julai 2012) disebabkan keguguran hari tu. alang2 gap 1 minggu, trs amik cuti tanpa gaji hingga ke hari ni.

perasaan? bercampur baur semuanya... apa yg afne tau kehidupan afne akan berubah slps ni. takde terkejar-kejar ke office dlm kesesakan lalulintas sbb nk elakkan punch card merah. takde kak zombie bersama recon tad. takde weekly+monthly report. takde asik tgk jam nk blk 5.30 ptg. takde weekend wife. takde tak blh tido mlm sbb tingat  hana kt kg. walaupun slps ni afne takde pekerjaan bergaji tetap & akan bergelar surirumah sepenuh masa, afne gembira & bahagia :D

masa akan dtg, takde sapa yg tahu melainkan Allah. moga Allah murahkan rezeki & permudahkan urusan kami, amin. 


20 comments :

mama tisya said...

moga smua dipermudahkn..lpsni entry sure byk masak2..bole share respi

Nieza Ishak said...

Tahniah Afnee,

Berbaloi uruskan rumahtangga sendiri dari PJJ ... ;)

rossysweety said...

esok akan keluar entry pasal ko...ko copy pic kat situ ek...pic aku ngan ko takada...aku tgk buruk bebenor rupa budak gemuk , terus delete..kekekek

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ada hikmah yg lebih baik menanti afne ;-)

izzah azfar said...

kak, maaf rasa mcm ketinggalan pula

semoga sihat dan lekas sembuh ya :)

jaga diri dan bestnya sbb jadi fully housewife dan dapat tengok anak membesar pasni

Afne said...

tq errynn. entry msk2? kt rmh ni ramai tukang msk. biasanya klu mak ada, dia yg msk. afne tukang mkn ekekekkk

Afne said...

nieza, itu yg afne harapkn. sampai bila nk pjj. setiap yg berlaku ada hikmahnya. yg penting afne lbh happy skrg :)

Afne said...

kak ros, aku dok tunggu2 gegambo nk buat entry tau. berdebor2 lak aku nk tgk... mungkinkah aku bdk gemuk itu? hahahaaa

Afne said...

tq diana.

afne mengharapkan perkara yg sama. Allah Maha Adil. sesetengah org kata afne rugi sbb berhenti kerja tp tak bg afne. sampai bila nk pjj kan...

Afne said...

tq izzah. takde ketinggalan mananya. ddk rmh lg penat tau dr ddk office.

congrats 3rd pregnancies. akak ngan eddy blm ada rezeki nk menambah buat masa ni. doctor pn suruh rehat dulu bg masa hormon stabil semula.

LYAfrina said...

insyallah... mungkin ni lah y dinamakan pgorbanan.. y terbaik demi insan tersayang.. apa y penting lps ni afne blh la luangkan sepenuh masa utk family

Afne said...

tq LYA. tak semua benda yg kita hajati blh kita dpt. semua benda ada pro & con. thanks 4 your moral support :)

elna said...

semoga succes selalu....:):) peace

watyz said...

insyaAllah afne.. mgkn ade rezeki dari lain sumber nanti. yg penting afne gembira n bahagia. tp jgn lupa update sudah la. nanti rindu sgt2 kat afne sbb dh sebati ngandiri ni tgk blog afne. eh nanti besar la badan tu makan mak masak ek. hehehhe gurau je... :)

mama_umar_maryam said...

insyaAllah..rezeki Dia ade dimana2..ko patut bangge sbb tulah karier plg mulia :)..pasni tepek resepi2 sambal kicap tau,hahaha

Afne said...

tq elna. jgn mrh ekk kita baca blog elna juga. peace ;)

Afne said...

aty, tqvm. afne pn dh biasa baca blog aty tau. insyaallah, klu ada masa afne update. tp mmg dr dulu byk buat auto publish time mlm.

klu btl la bdn ni makin naik kompom eddy suka hahahaa

Afne said...

zet, tqvm!

sambal kicap senang bangat. yg penting kena ada lesung batu br la kick! hahaaa

rossysweety said...

ada org rindu kat ko...memalam buat kek pisang dari resepi peningalan ko kat dia...terharu beb!!!

Afne said...

sapa lah agaknya tu ekk!

takpelah, ilmu yg ada dikongsi sama2 dpt pahala. ko klu rindu tgk cermin nmpk muka sendiri kan?!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...