Thursday, August 2, 2012

Projek Dalam Bilik. Berdua Lebih Baik.

haaa.. haaaa... jgn nk fikir yg bukan-bukan plak eh!

kan ari jumaat (sehari sblm puasa) dtg kl angkut punggah barang-barang naik lori. proses packing brg, angkut mengangkut, punggah memunggah tak dpt disnap gambo sbb masing-masing sbk. nsb le pantang 3 minggu pun kena buat kerja tp tak angkat berat2 la. sampai kl tengahari, singgah office amik brg, balik rmh kemas-kemas semua then sblm maghrib trs gerak blk kg. lori 3 tan tak muat ok! sumbat blkg hilux pn tak muat jugak! akhirnya... washing machine, lemari-lemari dapo (yg penuh brg2 hadiah kawen dulu) bersama set meja mkn 6 kerusi terpaksa tinggal kt kl. mungkin juga akan disewakan sekali dgn rmh lps raya nnti atau akan ada 2nd trip angkut brg later on. tgk dulu keadaaan mcmn nnti.

abg loba2 nmpk kepala je dok ikat penutup kanvas

so sepanjang 1 minggu yg lps ni afne sbk mengemas apa yg patut. kesian rmh mak abah bersepah tp mak dh pesan, buat sikit-sikit kan nnti lama-lama hbs. eddy sampai tegur.. "ayg ni tak reti ddk diam ke yang? ada je benda yg dia nk buat". nsb abg le bang, dpt isteri tak reti ddk diam & mulutnya tak reti diam hahahhaaaa

hari sabtu yg lps, projek dlm bilik bermula. fuhhhh... mencabar deknon psg lemari dgn puasa angkat kayu-kayu berat tu. kena kunci pintu bilik tak bg double H masuk sbb bahaya dgn penebuk elektrik (ntah apa nama sbnrnya pn tak tau) dgn barang-barang bersepah lg. kerja-kerja mcm ni, berdua lbh baik. setengah hari baru settled hahahaaa

hari ahad plak, sekali lg projek dlm bilik kasi tukar warna dinding. ada cat free, balance eddy buat kerja selenggara pencawang TNB so guna aje lah (pasni korg sbk tgk bangunan TNB nk tau warna bilik i ye hahahaaaa). warna bilik sebelum ni kuning cair pn dh bertahun tak tukar.

sebelum.. krim vs kuning

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

teng teng tengggggggggggggg!

selepas... kelabu vs kuning

lantak pi lah org nk kata tak lawa ke apa tp kitorg suka! seronok amik mood romantik gitu.. kasi chance la pengantin lama yg dh 3 thn pjj ni hahahaaaaa. nmpk sng tp fuhhhhhhh.. mencabar beb nk hbskan. btw, eddy yg cat & turun naik tangga utk kemasan bhgian atas & afne cuma buat kemasan bhgian bwh je hehe..

skrg ni turn afne plak nk settlekan baju bajan masuk lemari. smlm lps sort baju mana nk pakai & baju mana yg tidak, tgh sedap-sedap take 5 ada ke patut anak-anak bertuah tu dikamburnya balik bercampur aduk! yadoyai.. trs petir berdentum di waktu panas terik menyengat hahahaaaa


p/s : lega dh settle byr gaji org. la ni buat claim ke PPD plak huhu..


12 comments :

Chekgu Azrine said...

semoga dipermudahkan ye sis..

Afne said...

tq chekgu azrine :)

♥cikmOt♥ said...

hehehe, cam aku jugak weii...petir tak kira nak ujan dah...hahaha

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

cantikkkkk .. i loike ;-)

lia said...

penebuk letrik tu = drill kot afne...

~ana~ said...

salam cik puan, pekabo?

afne, serunding tu nak kirim x?klau nak kirim bgtau la nnti ana pos ke rumah afne.

Afne said...

izan, mak aku kata klu jiran dkt sebelah menyebelah mcm kt kl tu dh lama dindingnya retak hahaha

Afne said...

tq diana. mula2 igt warna tu buruk. bila dh cat ok plak. eddy nk warna putih nmpk bersih tp tau2 je lah haziq tgh naik aktif ni tau2 kang ada gmbr org lidi kt dinding ekekekkk

Afne said...

salam ana. cik puan sihat ;)

segan lah. brp rm termasuk pos?

Afne said...

lia, pandainya ko ;)

watyz said...

eh sama ngan dinding umah aku la afne.. hehehehe...

Afne said...

aty, kira ok la ada yg amik kaler ni. mula2 igt buruk tp bila dh cat wallaaaaaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...