Wednesday, October 24, 2012

Kerepek Pisang

nk raya dh ni... korg dh prepare/beli kuih raya? btw, afne tak prepare apa2 pun. aritu sblm mak pegi haji pn dh pesan "tahun ni x payah msk utk munjung, lg pun org faham mak dgn abah pegi haji. klu teringin mkn ketupat, msk le buat mkn adik beradik". sedih korg... jauh dr mak bapak. selalunya time2 sbk dkt nk raya mcm ni dh kecoh mulut mak membebel itu ini. hari2 sms/call pn msh rindu nk dgr suara mak & abah :(

k lah, berbalik kpd tajuk entry. kerepek pisang ni bkn kuih raya. kebetulan pokok2 pisang tu sdg elok utk ditebang. mak pn dh pesan awal2 aritu klu pandai buat lah kerepek, ada juga kuih nk keluarkan bila tetamu dtg ziarah mak abah blk haji nnti. sblm ni mak yg buat, anak2 tau mkn je. klu nolong ada la sikit2, byk nolong mkn je hehe... so slps bersms dgn mak, dpt juga 3 balang kerepek pisang. 1st round alhamdulillah, dr kul 9 pg-12 tghari ngadap kuali sorg2. dia punya penat rasa nk nangis tau tak! 2nd round dpt 4 balang, adik yg settlekan cos kakaknya jd mandur je hahahahaaa...


sebahagian kerepek pisang yg digoreng weekend lps dlm gambo nun dh diposkan smlm utk sesorg. x byk tp blh lah buat kudap2 jd taik gigi ekekekkkkkkk

ehh.. korg suka mkn kerepek pisang? suka kerepek pisang apa? afne prefer kerepek pisang tanduk tp tak suka yg panjang2 tu suka yg sagat bulat2 mcm ni & rasa masin2 gitu. cerewet ko ekk?!


p/s : ptg ni nk collect durian crepe :)


8 comments :

watyz said...

nak ckit... sedap nyer... :)

Afne said...

aty, mai dtg bp :)

watyz said...

bole je.. bkn jauh pon. hr tu pon ke sana gak tp x ble nk jumpa... :)

rossy sweety said...

thanks ye kawan...dari jauh ko pos kerepek pisang tanduk tu...mmg sedap!!! lain kali pos lagi ye

Afne said...

aty, nnti mai bp calling2 k. x dpt bg kerepek pisang tp dpt jumpa aty pn dh syukur. selalu komen2 blog/fb/calling/smsing je...

Afne said...

welcome kak ros. hbs la... rata2 dok mintak aku pos kerepek pisang kt diorg heheh

mama_umar_maryam said...

apekate...bsnes kepek pisang?hehehe

Afne said...

tak mampu le sampai nk buat bnisnes zet ooiiii.. buat mkn tekak sendiri blh le ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...