Wednesday, October 17, 2012

Power Adaptor

adoooiiii... sedih tau. aritu laptop punya power adaptor terbakar. hari jumaat lps cuaca kat luar mmg nmpk mendung tp takde guruh takde hujan tetiba bunyi petir berdentum. mmg kuat sgt2. haziq yg tgh mnm susu pn blh menangis ketakutan. hana yg tgh tido pn terjaga. tetiba blackout.

masa tu tak perasan lg power adaptor dh rosak. sbb guna power plug yg sama dgn printer tp printer blh guna mcm biasa. bila battery laptop dh hbs br tau apa dh jadi.

serious, igtkn adaptor rosak blh repair rupa2nya kena beli baru 1 set. maklum le kita bknnya tau sgt psl brg2 komputer ni. kat bp ni takde tmpt mcm sungei wang tu so pegi la bp mall. tanya2 kt lg floor, power adaptor plg murah RM99 ok! tp tergerak hati nk survey kedai lain dulu walaupun masa tu nk cpt sbnrnya. pusing kt 2nd floor nmpk kedai brg komputer trs tanya dpt rege lbh murah. agaknya klu kt sungei wang sana blh dpt lg murah dr ni ekkk....



brand ni tak pernah dgr (lg pun mmg jarang2 survey brg komputer ye tak?!) tp ada warranty 2 thn. tgk kotak produk dr china. tak kisah la asalkan blh guna & laptop blh beroperasi spt biasa & blh buat keje. klu terbakar ke apa blh pegi blk kedai & tukar yg baru. dgn syarat mesti ada resit. klu original hp power adaptor RM160 tp cuma 1 thn waranti.


bye-bye power adaptor hp...


9 comments :

♥cikmOt♥ said...

aku pun tak pernah sebey barang komputer...tak pernah tau kut...huhu

watyz said...

huhuhu... pengajaran jgn guna brg elektrik time ujan. tp payah gak kan... jiran pernah meletup plug masa tgh guna kipas berdiri. takut...

watyz said...

x pe murah.. asalkan ade nak guna. x susah kan diri. kan... :)

** sori blm abis komen dh publish... hehhehe

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

adehhh penangan petir yer afne ..sabeojelah

Afne said...

izan, sama la kita ni. x pernah amik tau. bila dh jd br le tau hehe

Afne said...

aty, selalunya klu mendung ada guruh mmg kitorg matikan plug power semua. masa tu takde bunyi petir tetiba je berdentum sekali kuat. tak jd hujan pulak tu.

itu lah, aku pn x kisah brand asalkn blh charge battery hp & blh buat keje ;)

Afne said...

diana, sabo je lah kan. bila battery hbs br tau huhu

~ana~ said...

pengajaran la..lepas ni kalau guruh sikit je, mmg kena off terus la semua plug tu..huhuuh

Afne said...

btl tu ana..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...