Thursday, January 10, 2013

Lost World Of Tambun, Sunway City Ipoh

pg2 kami dh bgn & bersiap kemas beg. turun breakfast trs check out then zoom ke Lost World Of Tambun.

muka anak2 yg blm bersiram hehe.. sbnrnya diorg nk berkubang lg dlm bath tub tp afne tak bg sbb nk kejar masa. rancangnya lps mandi manda karang trs nk singgah kl & balik ke johor.

 dpt corn flakes & cocoa crunch curah susu... settled :)

tgk jam mcm awal lg so singgah masuk Giant beli jeans utk haziq, panties utk hana & socks utk anak2. haziq aktif sungguh pakai seluar cpt kotor.. bajet seluar berhelai2 pn x cukup.

tgk jam dh jam 10.15 pg, jom kita gi mandi manda! ini gmbr bukti ni... haziq kata "ibu! cat beshonyaaaaaaaaaa" 



mak ooooiiiiiiiii... ramainya org! waktu operasi jam 10 pg tp org beratur beli tiket punya sesak! mcm2 ragam org afne dpt tgk hehe...


sementara tunggu eddy beli tiket, kitorg lepak kt tepi2. nsb baik kwsn tu teduh takde lah kepanasan anak2ku. abaikan pipi yg makin tembam tu ;)

kak ros, msh igt kah kau pd shirt biru tu? aku suka!

klu dh namanya bdk, mana reti ddk diam? hbs berpeluh serabai rambut. kesian juga tgk hana & haziq penat menunggu. 


lupa nk snap gmbr tiket ala2 kena pakai kat wrislet tu lah. harga utk dewasa RM45 & kanak2 bwh 12 thn & warga emas RM38. sapa2 ukuran tinggi anak bwh 90cm FOC yea.

masuk2 je mak yong trs cr toilet. 1st time masuk toilet yg open dinding blkgnya tp don't worry lah InsyaAllah takde sapa nk mengintip pun. keluar toilet tgk tgk anak2 sdh bergembira :)







stall mknn/mnmn yg ada kt dlm tu... harga mmg mahal lah dr harga di luar. mind you, x blh bawa mknn dr luar yea, diorg akan check beg luar dlm tau sblm kita masuk.


eddy cr tmpt ddk kt stall sblh tmpt diorg main2 air tu so takde lah ddk atas pasir. cuaca masa tu dh mula panas. ibu & ayah ddk lepak2 sambil mnm air sambil perhati anak2.




tetiba kan... lalu sekumpulan patung gergasi boboiboy & the gang btl2 lalu kt sblh hana. tergamam jap 2 beradik tu tgk kartun blh keluar tv hahahaaaa. haziq trs kejar tp x berani nk dkt.



hmmm... x larat lah nk bersesak kt tgh panas tu. afne tgk yg dewasa pn sama naik 'gila' mcm kanak2 lagaknya. x berani nk biarkan haziq dkt2 situ tkt ada yg x perasan terpijak ke tertolak dia. kitorg trs ajak anak2 main kt kolam kanak2. pergghhhhhhhhhhh... bagai sorga dunia kanak2 lah gitu. excited main langsung x endahkan ibu dgn ayah lg.








sambil perhati anak2 sambil mkn. eddy tapaukan nasi ayam. rasa dia so-so tp harga mahal mencekik 1 set RM7 dgn x de sup nya alahai. nk mkn kt food court dia punya lah ramai ssh dpt seat. kitorg plak kebetulan dpt kerusi tepi kolam kanak2 tu trs melekat berjam2 kt situ. klu berganjak karang x de chance lah dpt kerusi lg.

bila hana & haziq dh puas main air, kitorg bawa ke area games. wahhhh.. klu blh semua diorg nk cuba!



haziq punya lah berlagak nk naik kereta sendiri last2 ikut 1 kereta dgn kakak jugak!






mcm lah hebat sgt diorg pandai control sendiri tekan pedal & pusing stereng padahal.... ayah guna remote control hahahhaaaa



kt area blkg tu ada juga games mcm kt genting tp x sesuai lah utk umur mcm hana & haziq. ibu & ayah pn x teringin nk mencuba. masuk sini semata2 nk lyn anak2 saja.



kakak pulak take over... hbs kereta adik berlanggar dgn kereta bdk lain. korg nmpk x yg org beratur pnjg kt bwh pondok tu? tu semua tunggu giliran naik tren keliling tmpt ni. klu afne x sanggup le hai nk bertaur pnjg2 mcm tu.


ni dh nk blk ni... masing dh penat muka letih je. lps tu masuk ke kedai cenderahati. sdg elok tgk2 brg trs hujan lebat.


xde beli apa pun... mcm x de benda yg menarik. hana dpt lah pensel gergasi tu, katanya 1 utk kakak & 1 utk adik. afne beli sekeping fridge magnet buat kenang2an. tu kt blkg, hero sdh pengsan keletihan hehe... hana pn lps tukar baju trs tertido sblh adik. masa ni tgh hujan lbt so tunggu reda skt sblm gerak ke kl.



klu x silap gmbr masa ni dh sampai kt RGT subang jaya. biasa lah, klu dh ada kt area kl ni mesti eddy nk tgk brg2 golf dia. kitorg tunggu dlm kereta je sbb masa ni cuaca gerimis.


singgah mkn kt restoren cina dpn hotel vistana. nyam nyammmmmm....


lps mkn, trs gerak blk ke johor. alhamdulillah, slmt sampai kg sblm tgh mlm. bgn pg esoknya trs kerjakan baju bajan yg berlambak utk trip 5 hari 5 mlm.

ooh yea... bila dh sampai kg tgk2 takde apa pun ole2 yg dibeli cuma asam jeruk je. tak tau nk beli apa kt penang hari tu. klu gi langkawi tu mcm2 lah jugak yg blh dirembat hehe...


johor-penang-perak-kl-johor.. blh dikira sbg percutian segera utk kami 1 family. tak dirancang serba serbi main terjah je. mmg lah niat nk bawa anak2 jln2 mkn angin tp ini je lah yg termampu buat masa ni. mmg penat dgn keadaan afne yg tgh mengandung & perlu kawal anak2 yg aktif walaupun dgn bantuan abg loba2. eddy pn manjang je sbk kejap2 call pekerja tanya status kerja mcmn. dgn nk handle renovate pencawang tnb, bina rmh mesra rakyat, pasang pagar kt maritim batu pahat. pape pun syukur alhamdulillah, semuanya rezeki dr Allah :)


10 comments :

rosnita zulkifli said...

wei...apasal tak tunjuk full? tu arr , aku nak lanting tu , grab aje cepat..berbaloi-baloi!!!

lia said...

nmpk mcm Haziq da besar sgt jer, afne... sbb nk dpt adik kot, nmpk matured sungguh...

~ana~ said...

jalan sakan yea..:)

Afne said...

kak ros, tak larat nk posing mosing dgn muka pucat lesi tu. btw, tq sgt2 sudi bg aku baju pregnant tu :)

Afne said...

lia, haziq sejak masuk 3 thn mmg nmpk lain. klu tgk gmbr2 masa dia 2 thn gitu nmpk mcm baby je hahaaaa

Afne said...

ana, jln sakan dh hbs. ddk rmh je lah skrg ni hehe

mama_umar_maryam said...

penatt tapii sonokkan?? kt Gambang aritu diorg cek jugak beg,tp diorg tanye,dari hotel ke ? trus kitorg lepas ,hehehe

Afne said...

zet, mmg penat tp bila tgk anak2 bergembira rasa berbaloi sgt2. kitorg kan jarang2 bwk diorg holiday.

aku lom pernah masuk gambang. tgk lah nnti kot gi rmh adik ipar kt kuantan blh singgah gambang.

watyz said...

seksinye kak hana.. hehehe...
asam... adoyai.... :)

Afne said...

aty, sedap jeruk asam tu hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...