Friday, March 8, 2013

Kedai Ayamas

tgh sbk2 dgn kenduri kendara majlis kawen adik, sempat juga kami submit tender2 keje. harap2 ada lah rezeki, tak salah mencuba kan?! dr yong peng ke segamat ke muar fuhhhhhhhhhhhhhh bknnya dkt. bawa anak2 sekali sbb kebetulan hana seminggu cuti tahun baru cina aritu kan. 


hbs urusan kt ppd muar, kami ke ssm utk renew lesen. masa tu dh tengahari & perut berkeroncong mnta diisi. kebetulan nmpk kedai ayamas dkt dgn bangunan ssm, eddy ajak mkn kt situ. selama ni x pernah pn try mkn kt mana2 outlet kedai ayamas.

pic dr pakcik gugel :)

masuk2 je mcm style 7 eleven. mcm2 ada jual kt dlm tu. produk2 ayamas & brand produk2 lain pn ada. since ni 1st time kitorg mencuba mkn kt kedai ayamas so tanya kt kaunter apa menu yg sedap & sesuai utk kami ber4. mcm2 ada... korg blh tgk kt website AYAMAS SHOPPE. last2 kitorg pilih whole golder roaster. harga pn ok la.. RM24.90/ekor. tambah 4 pinggan nasi ayam & free sup kosong dlm RM29-30 mcm tu. air harga lain yea.


 anak dara wajib posing

 anak bujang konon nk kenyit mata lah tu hahahaaa

 rakusnya mak yong! pandai hana snap gmbr ni :)

mula2 tu igt biasa2 je tp rasanya mmg sedap ok! ala2 ayam golek juga cuma yg ni perisa madu. igtkn nk amik pepper tp tkt anak2 mkn pedas pulak kan. tgk hana & haziq mkn penuh berselera. eddy pn ckp sedap. lps ni klu jmpa kedai ayamas blh la repeat mkn lg hehe...

korg dh pernah mkn kt kedai ayamas?


12 comments :

salimah said...

Assalam...

Mmg sedappp sgt ayamas ni..kitaorg klu mkn mmg amik golden roaster tu.. ;)

~ana~ said...

kat bp mall ada kedai ayamas ni kalau x silap..eh ke tu rasa mas erk...ntah la...lupa plak..hahahah

Anonymous said...

iela mmg suke mkn kat ayamas nie... suke amik yg set percik.. kat bp mall ada afne.. iela_fazila

Afne said...

salimah, sedap kan :)

bdk2 pn laju je mkn. ada sup lg dgn nasi ayam.

Afne said...

ana, kt bp mal rasamas kot. afne pernah try juga mkn kt situ. not bad. ala2 chicken rice shop juga.

Afne said...

iela, kt bp mall tu bkn rasamas ke? tp rasanya menunya pn lbh kurg kan. nasi ayam juga.

rosnita zulkifli said...

la , baru tau ke?? hehehe

amy said...

anak2 sy pun suka ayamas...mmg sedap.. kerap juga makan.. :)

Afne said...

Kak ros, kesian kn aku br tau...

Afne said...

Hi Amy, ramai juga peminat ayamas yea :)

watyz said...

x pernah rasa ayamas nye set gini. slalu bli ayam jer. eh opismate lama en izhar ade kat ppd muar. en. razak dia eo kat sana... :)

Afne said...

Aty, set tu pn cuma tmbh nasi je dpt sup 0 free. tp not bad kan ayam dia.

kitorg jarang ke ppd muar. selalu gi ppd bp.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...