Tuesday, March 5, 2013

Majlis Pernikahan Emy & Eliz @ 10/02/2013

spt yg dijanjikan, afne cuba update yg termampu. gambar2 ada byk tp tak larat lah nk upload semua kt sini. korg tgk lah yg mana ada. album dr photog pn blm dpt lg.

bilik pengantin yg simple by mak andam. cadar cotton sdn bhd. tak sempat iron pun hahahaaa... beli pn dh kira last minute.


sementara tunggu rombongan pihak lelaki sampai, kita bg makde double H posing2 sementara msh bujang. jap2 lg kan dh nk jd isteri org kan hehe...









afne & bakal pengantin. makin tembam daku skrg. tp takpe, tembam ada makna ekekekkkkk


dgn adik bongsu. sbr deknon, turn kamu akan menyusul :)


kami bertiga... sebak pulak tgk gmbr ni sbb adik beradik yg dulunya 5 org tinggal 3 org. ni lah kwn gaduh potpet2 ngadu masalah sesama kitorg huhu...


tak lama lps tu rombongan pihak lelaki pun sampai. serious je tgk bakal pengantin lelaki. dlm hati cuma Allah je yg tau brp jota kali jantung berdegup per saat hehe...



time turunkan tandatangan & serah wakil wali kpd juru nikah.



juru nikah tu nmpk serious jugak tp pandai melawak. ntah apa yg dia usik emy tu agaknya...


saat paling mendebarkan! syukran, dgn sekali lafaz eliz jd isteri yg sah kpd emy :)












pasangan pengantin dgn mak & abah.


pasangan pengantin & kami.



sempat juga kami sekeluarga bergambar sementara tetamu menjamu selera. selalunya ada kenduri/tahlil kitorg sediakan mknn secara buffet tp kali ni berhidang atas dulang mcm style dulu2 :)



mehh tgk.. lauk2 yg ada.

 ayam msk kuah pecal

 tempe goreng berempah

sayur capcai 

 rojak petis

kuih muih 

tapai pulut 

honeydew 

 air sarsi

 souvenir utk tetamu

last but not least, gambar mak yong sekeluarga :)


settled 1 majlis. majlis bersanding menanti minggu depannya. mmg kami 1 family super duper bz berminggu lamanya.

next entry... tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu


10 comments :

♥cikmOt♥ said...

comelnya pengantin...berseri seri gitu...aura pengantin baru lah katakan

Afne said...

izan, klu dh namanya pengantin mmg le berseri2. teringat kenangan dolu2 ye tak? hehe..

Nurulhuda Abdul Latip said...

yang kawin ni adik afne ke? Cantik pengantinnya...Makanan yang afne letak ni sedap2 belaka dan terliur akak tau..

:|: TinTa Kibod :|: said...

tema kaler sama je cam ko afne..
pink n biru :)

tahniah pantin...

Afne said...

a'ah kak huda, ni adik afne no. 3.

afne tgk gambar2 mknn tu pn terliur jugak hiks!

Afne said...

ayu, kebetulan je kot. masa aku tema nikah warna pink tp sanding warna biru laut. ni adik aku tema nikahnya biru lembut tp sandingnya kelabu+pink.

watyz said...

siyes... cantik nye perantin perempuan tu... cantik sangat. bilik pon nice even simple... :)
mak yong perut dh nmpk ler...

Afne said...

aty, ko x yah puji lbh2 kang kembang adik aku bila baca hahahaaa

itu perut 5 bln :)

Chekgu Azrine said...

adil bradik pengantin sweet2 mukanya..

Afne said...

chekgu azrine, sweet le sgt kan hehe.. dgn muka tembam bdn mengembang dgn jaya nya ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...