Wednesday, March 6, 2013

Majlis Persandingan Emy & Eliz @ 17/02/2013

susulan dr entry ini. 1 mggu berlalu tak terasa.. maklum lah majlis nikah kawen ni mcm2 hal yg perlu diselesaikan. ok, jom tgk gambar2 yg ada yea...

afne suka sgt tgk pelamin ni. siap ada red carpet lg dpn pelamin. mak andam yg merupakan cousin kitorg juga. msh muda orgnya.




tuan rmh awal2 dh bersiap tunggu tetamu. kt johor ni tetamu dtg tak kira waktu mahu pun tarikh. ada yg dh dtg sehari/mlm sblm majlis & mlm slps majlis pn ada! tuan rmh kena standby terima tetamu je lah...


arabian canopy 6 biji warna pink+putih. tempat tetamu menjamu selera & meja makan damai.


canopy utk dj pn ada. sebelahnya tu canopy utk sesi potong kek & candy corner. serious tak sempat jengah candy corner tu semua dh lesap!


org2 rewang yg dtg pg breakfast dulu sblm acara msk memasak dimulakan. menu hari tu nasi bariani, daging kambing, daging lembu, dalca, nasi putih kukus, ayam goreng & mcm2 lg. mmg tak sempat snap gmbr cos bz.




org rewang perempuan. mmg ramai ok! ini lah seronoknya bila ddk di kg :)


makcik2 dr kl, selangor, kulai, kota tinggi semua blk kg. tukang msk menu makan damai :)


beg pink ni souvenir utk kwn2 pengantin. utk tetamu jemputan dpt air kotak besar & kerepek2.


rileks2 dulu dlm bilik pengantin sementara tunggu rombongan lelaki sampai. haziq skrg ni bila posing sungguh2 kenyit sampai x nmpk mata hahahaaaaa


antara 2 org bdk yg jd pencopet lollipop angry bird. amboi sedapnyaaaaaaaaa korg mkn yea!



antara cousins dr kl, selangor & serata johor.



bersama kakak ipar & wife cousin eddy. ni semua mak dara niiii....


antara tetamu penting tentulah nur aneesah maisarah. last jumpa lps mak abah blk haji aritu. makin tembam makin comel!



tak lama kemudian dgr paluan kompang...


mohhh kita rapatkan barisan! adat org johor, tol berlapis2 hehe... nsb baik jodoh makde dgn org johor juga so mmg sedia maklum la bnda2 mcm ni.


sblm sampai ke depan pelamin, ada sesi berbalas pantun & bersilat. tak sempat pun amik gmbr sbb dh afne dh standby dpn pelamin nk snap2 hehe..


mmg meriah ok! nsb baik lah cukup sampul pink tu, klu tak..... mau berpeluh2 cari duit masuk sampul hahahhaaaaa


tol terakhir sblm raja dpt ddk di singgahsana. mak andam check dulu amaun cukup ke tak cukup..


finally...



adat merenjis & menepung tawar dr mak ayah belah lelaki...




gmbr dgn mak abah ada tp kt kamera photog kot. terer lah mak buatkn baju epi x nmpk perut memboyot hehe..


mak yong sekeluarga & pengantin..


cousins...


makcik2 sedara belah mak..


pakcik2 sedara belah mak...


masa utk mkn damai. cntk deko meja mkn damai tp tak sempat pun snap.






sesi potong kek...


serious kek tu sgt sedap ok. nsb baik mak yong sempat merasa rainbow cake ni.



slps tu pasangan pengantin ada photoshoot outdoor & indoor. posing lah puas2 kan cos hbs photoshoot trs berperang dgn periuk belanga melambak2 hahahaaaaaa. kak epi & abg eddy dh merasa semua tu, ni giliran korg plak ekekekekkkkkk

hadiah kawen dr tetamu & kwn2 pengantin..


alhamdulillah, settled 1 lg majlis. the next saturday ada jamuan pulangkan brg2 rewang. mcm ni lah adat kg kan. gotong royong bekerjasama. penat mmg penat lah tp seronok bercampur gaul dgn masyarakat kg. menu hari tu mihun sup & bubur somsom.

esoknya (ahad 24/02/2013) majlis bertandang rmh pengantin lelaki pulak. masa ni gmbr tak sempat snap byk cos mak yong ddk sama makan damai dgn jaga anak sorg satu laki bini hehe..




skrg ni makde dh ikut pakde stay kt pasir gudang. kurg dh sorg bibik yg blh diharap kt rmh ni hehe... mula2 tu haziq asik tanya mana makde. biasanya klu afne ada keje kt luar mmg tinggalkan haziq kt makde dia tlg jaga.

apa2 pun kak epi doakan korg berbahagia hingga akhir hayat & dikurniakan zuriat yg soleh/solehah. slmt melayari bahtera hidup berumahtangga :)


7 comments :

watyz said...

semua nye cantik. suka bj pink kelabu tu... makyong atas pelamin sorok perut ek.. hehehhe.. pengantin pakai bj oren nmpk matured ckit... :)

Nurulhuda Abdul Latip said...

Cantiklah baju kaler pink kelabu pengantin tu...:)Rewang kat kampung memang meriah kan..

Nurulhuda Abdul Latip said...

Cantiklah baju kaler pink kelabu pengantin tu...:)Rewang kat kampung memang meriah kan..

~ana~ said...

meriah nya!!!

Afne said...

aty, afne 1st time tgk pengantin pakai kombinasi kelabu+pink. tp cantik jugak kan :)

takde maknanya sorok perut sedangkan dh sgt maju ke depan hehe

yg baju peach oren tu guna khidmat mak andam belah lelaki. cara mekap lain kot tu yg nmpk matured je.

Afne said...

kak huda, cantik kan baju tu. tgk live aritu mcm biasa2 je tp bila tgk dlm gmbr nmpk cntk je.

Afne said...

ana, mmg meriah sgt. syukurlah semua berlangsung dgn slmt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...