Monday, April 15, 2013

Kek Coklat Moist Kukus Dengan Topping Meleleh Untuk Abah :)

khas utk birthday abah :)

takde lah sambut ke apa. memula tu plan nk gi mkn2 kt luar sebelah mlmnya tp mak & abah ada mesyuarat le pulak.... maklum le dh dkt2 pru 13 ni kan?!

sudahnya, anak sulung abah ni google resepi kek coklat moist. cari resepi yg mudah je (ikut bahan2 yg ada kt rmh). adoooiii.. dh le kena kukus. 1st time nk buat kek yg guna pengukus sbb afne mana la reti buat kek selain kek pisang yg sempoi tu kan! dulu2 pernah buatkn kek coklat moist versi bakar masa 2nd birthday haziq. tp takpe, blm cuba blm tahu ye tak ;)

mlm tu lps maghrib kasi abah potong kek coklat moist kukus dgn topping meleleh...


hahhhhh... tgk topping meleleh sungguh2 sampai tepi pinggan. hana sbk kaut masuk mulut dia je. afne mmg tak brp pandai bab deco2 kek. yg pentingnya kek ni btl2 moist, lembut, sedap, kurang manis, mudah nk sediakan & jimat kos. next time blh cuba resepi ni lg.


ada lg balance sikit dlm fridge. jap2 lg mkn dgn aiskrim pn sodap :)


10 comments :

~ana~ said...

ana pun dah lama x buat choc cake ni..minggu ni harus buat ni...

Nurulhuda Abdul Latip said...

Terer afne, nampak sedap dan terliur ni..

watyz said...

adeh!! aty kat cni yg meleleh2 tau... :)

Afne said...

ana, dh jatuh cinta dgn resepi kek coklat sempoi ni. nk repeat lg tp tak tau nk bg sapa... blh gitu?

Afne said...

kak huda, resepi dia sng gila. tp serious mmg sedap & mudah.

Afne said...

aty, ko nk resepi dia x? nnti blh mkn puas2.

watyz said...

bole je. kalo nak email pon ok gak.
watyz82@gmail.com... :)

Afne said...

aty, tu pun resepi rahsia pn. guna resepi org. nnti afne share dlm blog k ;)

iduraz said...

nak resipi dia.nampak sangat tempting.heee

Hitomi Asahara said...

Salam. Akk, sy sedang mencari resepi kek coklat sedap.
akk, nak resepi boleh?
sy pernah buat, x jadi toppingnya.
ni emel sy, terima kasih ya. Syukran.
sarah_adni@yahoo.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...