Thursday, April 11, 2013

Produk Untuk Tanda Regangan Kulit (Stretch Marks)

mehhh.. saja kita borak2 di ptg hari :)

saja nk share apa jns produk yg afne gunakan utk stretch marks di kala mengandung. btw, kt luar sana ada mcm2 brand yg dijual. afne gunakan palmer's cocoa butter formula - massage cream for stretch marks ni masa mula mengandung (hana) 3 bln dulu. bau mmg wangi sbb ada koko & butter, ala2 perfume vanila bodyshop pn ada. Alhamdulillah, takde kesan stretch mark. mungkin juga sbb perut takde lah bsr sgt. hana lahir pn kecik je dgn berat 2.44 kg.

gambar google

lps tu masa mengandung haziq afne cuba sapu bio oil. masa tu tgh hebat promote kt tv & majalah. bau pn wangi cuma bg afne agak berminyak bila disapu. tipu lah kata klu kata kali ni takde stretch marks lgsg lg pn kandungan yg ke 2 agak menonjol & haziq lahir dgn berat 2.9 kg. klu tak silap hampir 2 botol saiz kecik juga afne gunakan. kebetulan bbrp bln lps bersalin kena chicken pox. bila luka chicken pox mula mengering afne kerap apply kt parut chicken pox di muka, alhamdulillah parut tu jd samar2 cuma tinggalkn bekas lubang.

gambar google

utk kandungan kali ke 4 (yg skrg ni) afne guna semula palmer's cocoa butter formula - massage cream for stretch marks. knp brand ni lg? dgn harapan dpt le menghindar stretch marks mcm 1st pregnancy dulu hehe.. lg pn afne mmg suka dgn bau nya yg lembut & wangi.


maklum le dh masuk 4 kali mengandung bdn asik kembang kuncup kembang kuncup rasa kali ni mcm bertambah lak stretch marks bila bdn naik dgn jayanya hahahaaaa. sejak masuk 6-7 bln aritu lg nmpk stretch marks muncul sana sini huhu.... tp kena la rajin2 sapu klu sekadar hangat2 tahi ayam pn x guna juga ye tak?! klu ikut aturannya kena apply 3x sehari atau sekerap yg mungkin.

jom gosok... jgn x gosok ekekekekkkkk


4 comments :

Nurulhuda Abdul Latip said...

Akak pakai jenama ni jugak tapi tak pakai cream tapi pakai lotion..Sebab lotion lembut sikit..So far oklah sbb dari dulu memang pakai ni pun.

Afne said...

ooo lbh kurg lah kita kan. kak huda, krim dia ni pn tak kesat lembut mcm losyen gak. agaknya klu losyen dia msti lg lembut.

watyz said...

aty memula je nak guna. last2 malas. hehehe

Afne said...

Aty, harap2 rajin le ai menyapu krim tu. stretch marks dh muncul sana sini hehee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...