Wednesday, April 24, 2013

Scan Baby @ 30w5d

kelmarin ikut eddy gi tgk site keje lps tu trs ke klinik utk scan baby.

alhamdulillah... semuanya ok cuma baby melintang masa scan. doktor kata usia 30 minggu ni baby msh bebas bergerak. harap2 nnti baby engange dgn baik bila sampai waktunya. anggaran berat baby lbh kurg 1.8 kg. haziq punya lah jakun tgk baby gerak2 dlm skrin. mcm2 dia tanya. hana tak ikut cos dia ikut maktok, atok & ucu ke paloh.

dr awal nk scan eddy sbk tanya nmpk jantina baby tak doktor? padahal dr awal afne preggy dia asyik kata tak kisah lah apa jantina baby asalkan kitorg sihat & slmt. akhirnya persoalan eddy terjawab bila mana doktor sahkan jantina baby berkemungkinan besar perempuan, In Shaa Allah. hana pastinya org yg plg happy sbb dia sbk nk adik perempuan.

otw blk singgah UO hajatnya nk beli brg dapo tp terbeli sekali baju2 baby. cukup2 lah afne oooiii...


sbnrnya ramai org yg teka afne preggy baby boy sbb katanya perut nmpk tajam lah, perut terjojol ke depan lah, sisi perut nmpk pipih lah. afne mmg tak reti bab bentuk perut org mengandung tp yg afne tau skrg ni berat bdn & fizikal mmg mengembang dgn jayanya hahahahaaaa

btw, korg pernah dgr/tgk kalendar kuno cina yg tentukan jantina anak? afne dpt ni pn dr kwn pcm masa zaman preggy hana klu x silap.


umur afne 31 thn (2012), LMP 18/09/2012 & baby terkonsepsi (kena amik kira anggaran waktu subur) masa bln september. berkemungkinan besar dpt baby perempuan. utk 2 anak (hana & haziq) sblm ni mmg btl klu tgk kalendar ni. tp diingatkan, kalendar ni bkn lah jaminan utk dptkan jantina pilihan. tak pasti tepat atau tidak tp yg pastinya hanya Allah yg menentukan.


 

10 comments :

Chekgu Azrine said...

Xpe..yg pntg bb sihat..

♥cikmOt♥ said...

kalu girl, samalah kita nampaknya...girl boy girl...hehehe

Nurulhuda Abdul Latip said...

Akak pun in sha allah baby girl jugak, baju baby seadanya je akan bertambah lagi sikit2..

~ana~ said...

afne, ana pun, masa scan hari tu, doc. dah bgtau % baby brp sbb x nmpak clear...tp azam xnak caya jugak...dia kata, xyah berharap..yg penting, mak dgn anak sihat alhamdulillah...huhuhu

Afne said...

chekgu azrine, tq. harap2 gitu lah hendaknya :)

Afne said...

izan, selang seli yea gamaknya. ko jln dulu lah utk next boy hehe

Afne said...

kak huda pn baby girl yea. kakak2 ipar semua dok kata jeles sbb belah eddy ramai anak sedara lelaki hehe

Afne said...

ana, takpe nnti blh scan lg. biasanya klu scan 7-8 bln tu mmg nmpk clear unless masa tu baby tutup dgn kaki.

watyz said...

yg penting ai dpt anak buah baru.... :)

Afne said...

aty, jom le jemaah sama ekekekekkk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...