Wednesday, September 25, 2013

AKCC Hotel Resort

kan dh kabo masa cuti Hari Malaysia 2013 aritu kami mengekor eddy main golf kt AKCCB. pg2 lps subuh nk gerak, mlm ni br bgtau... berdesup si isteri ngemas beg baju. suka tau buat plan last minute. klu x, blh jugak bermalam & pusing2 melaka kan. esoknya 5.30 pg bgn, mandi, solat, angkut beg & anak2 masuk kereta. diorg biar mandi kt hotel.

perjalanan dr yong peng ke akccb lbh kurg 1 jam je. view tmpt ni mmg cantik serba serbi hijau. jln masuk ke dlm pn bersih & terjaga. sampai2 je trs check in. cuma ada 2 jns bilik.. 2 single bed & 3 single bed with basic facilities. hok alohhhh... yg jaga kaunter tu speaking mat saleh campur2 slang jepun adoyaiiii... utk bilik 3 single beds dpt harga RM200 (harga asal RM230) sbb kitorg x stay overnight. check out jam 6 ptg. sblm tee off jam 8 pg, eddy tapaukan nasi lemak, mihun, kuih muih, air segala bagai so tinggallah mak2 & anak2 bikin funfair dlm bilik hehe.

jom tgk gambo bilik...







ok lah tu kan cuma takde bath tub je. tp x pe, anak blh mandi manda kt swimming pool. btw, kita blh pilih samada nk bilik bwh view padang golf atau bilik atas view swimming pool. afne pilih view padang golf sejuk je mata memandang hijau sana sini.



cilok gambar swimming pool dr website AKCCB. afne x dpt join anak2 bermandi manda sbb hani tgh tido. anak dara kecik tu sng je dpt aircond lampu suram2 tido lah dia. kt sini ada kolam utk dewasa & kanak2. kot2 nk feeling2 hitamkan kulit blh le berjemur kt situ hehe...


lps puas anak2 mandi manda tentu2 lah memasing lapar kan.. tapau je kt cafe & mkn dlm bilik. tau je lah haziq tu kan. yg lain2 tu dh bsr sng dijaga. masa ni apak2 dh nk hbs menebas rumput.


walaupun sekejap huhahuha kt sini tp seronok jugak lah. paling tidak dpt bawak anak2 jln2 mandi manda. tmpt cantik, mkn sedap, complete bilik solat utk muslim.




sblm tu plan nk pusing2 bandar melaka tp mcm dh ptg sgt so kitorg ke area pantai klebang je. nk masuk muzium kapal selam dh tutup le pulak...


kebetulan nmpk kereta kuda ni. eddy lynkan hana & haziq, afne ddk dlm kereta je jaga hani yg tgh tido. puas juga la hana siap naik kuda sorg2 lg.





lps tu kami 2 family singgah mkn di umbai. ya ampun.... mmg x dan snap gambo lgsg. masing2 lauk sampai je trs serbu sbb lapar hahahaaaa. afne pn sbk pegang hani kan. kt situ ada gerai2 jual mknn/brg/cenderahati. tak dan nk pilih2 sgt.. tgk & beli. nk masuk kereta cpt2 sbb hana dh merengek nk tido dlm kereta.




8 comments :

Nurulhuda Abdul Latip said...

Untuk budak2 yang penting ada swimming pool kan..Eh tudung saji tu macam serupa je ngan kita punya tapi kaler lain la

Mayudi + Asniza = Alya + Alesya said...

uit,, sempat lg kor sambar tudung saji tu yek,,, teringin gak beli,, 30 hengget kan afne? ker dah naik harga? ha ha seronok dapat jenjalan n cuci mata,,,

Afne said...

kak huda, btl tu. bdk2 ni yg sukanya diorg dpt masuk swimming pool. tudung saji tu ada byk warna lain tp x sempat nk pilih dh ambik je sbb nk cpt hehe

Afne said...

klu shopping sempat je hehe... org tu kata rege tudung saji rm35 tp dia bg rm25 masa tu. x tau la klu tawar menawar mungkin dpt murah lg kot.

watyz said...

x btau pon nk dtg melaka... kecik ati tau!!!

Afne said...

aty, jgn la cenggitu. last minute punya plan lah. lg pun sekejap je kt sana tkt x sempat nk jumpa aty. lain kali klu afne stay afne calling2 yea ;)

Hani Fadhlina Abdul Rahman said...

Alahhh ... Bebudak nih yang penting ada swimming pool ... Suke jer dia orang ...

Afne said...

aah... asal bawa gi swimming pool mcm x nk blk je. kesian diorg, dh lama kitorg x bawa mandi manda. klu dulu tiap2 mggu msti pegi. ni dh ada baby kena tunda dulu la aktiviti mcm ni. tunggu baby dh bsr sikit br blh join kakak & abg diorg :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...