Friday, September 20, 2013

Hani Hadirah @ 3 Months

alhamdulillah, kelmarin (18/09/13) genap umur hani hadirah 3 bln. saja publish entry ni lewat nk update berat terkini hani sekali harung sbb appointment utk monthly check up ptg smlm.


antara perkembangan hani setakat ni...
  • berat hani 5.5kg dgn pnjg  61cm.
  • Alhamdulillah, msh mnm susu ibu secara ekslusif. 3 bln lg utk capai target 6 bln, In Shaa Allah. moga Allah permudahkan urusan kami, amin.
  • suka main buih air liur. skrg ni mmg jarang dh pakai mitten. kang dia dok hisap sampai lencun.
  • suka hisap jari. klu blh dua2 belah tgn nk masuk mulut. pastu mula la merah2 muka thn marah sbb geram dgn diri sendiri.
  • semakin lasak & dh mengiring, so no more bouncer/rocker ye hani. bahaya klu ditinggalkan. guna tilam je sdh.
  • peramah le sgt2. pantang org ajak borak trs dia ngoceh dgn bahasa dia.
  • sgt2 manja. klu dia celik mata jgn harap la ibu blh buat bnda lain. klu dia 'panggil2' kita lmbt entertain, trs high pitch dia punya menjerit nangis hahahaaaaa

ok, ni gambar2 hani masa 2-3 bulan...








muka hani berubah2. semakin besar semakin mirip kakak hana :)

moga anak2 ibu membesar dgn sihat, bijak, cerdik, jd anak2 yg taat soleh solehah, berjaya di dunia & akhirat, amin.


10 comments :

Rose Azadir said...

comelnyer....Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

lia said...

1st pic tu, kena geget nyamuk ke... alahaiiii

Afne said...

hi rose. tq sudi singgah blog afne. nnti afne bls ziarah yea ;)

Afne said...

a'ah lia. nyamuk jahat mana ntah sedap bertenggek kt pipi hani tu. kesian dia.

zety said...

alahai si bijakk nii..

~aida basrudin~ said...

COMEL... birthdayhani same ngn birthday bai la... :)

~aida basrudin~ said...

COMEL... birthdayhani same ngn birthday bai la... :)

Afne said...

ehh ye ke aida, tak perasan pulak nya hehe

Hani Fadhlina Abdul Rahman said...

Makin comel ...
Ya Allah, Kau terangilah hati anak ini dalam mendalami ilmu dunia & akhirat .... Kau jadikanlah dia anak yang solehah, yang menjaga solat dan agamanya ... Menjaga kebajikan kedua ibu bapanya ... Menjaga kebajikan mereka yang memerlukan ... Tidak sombong dan pandai menjaga diri ... Ameen ...

Afne said...

tq hani fadhlina, amin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...