Tuesday, November 12, 2013

Dadih

ini bkn cerita resepi atau cara2 buat dadih. menipu sgt klu korg x tau buat dadih yg easy peasy ni. apa ssh... ikut je lah step by step kt blkg bungkusan dia tu.

smlm, otw blk rmh masa jemput hana blk sekolah dia bgtau esok ada jamuan. cikgu kata sapa2 nk bawa apa2 cthnya aiskrim ke... karipap ke... blh bawa ke sekolah (adehhh... bab buat kuih ni afne x brp pandai tp klu mkn kuih mmg pandai sgt2 hahahahaaa).

so mlm td buatkn dadih perisa jagung & keladi utk hana & kwn2. 


ok le tu kan... tgk hana happy je masuk kelas td (hana ni mmg jns ceria memanjang). tu msti kepoh cerita kt kwn2 dia tlg ibu buat dadih. yea, tlg susun bekas atas dulang hahahahaa


p/s : esok majlis penyampaian anugerah kecemerlangan & konvo pra sekolah :)


8 comments :

~ana~ said...

hehehe...bila la dpt jumpa 3H ni..:)

Mayudi + Asniza = Alya + Alesya said...

huhu,,, dapat bayangkan camner nyer ceria kakak hana time tu. Memang bebudak seronokkan bila dapat bawa sesustu untuk dikongsi bersama dgn kawan2 mereka di sekolah. huhu,,,

Nurulhuda Abdul Latip said...

Dah lama tak buat dadih ni laa

Afne said...

ana, org kg tunggu org bandar dtg x sampai2...

Afne said...

anis, hana mmg suka suruh ibu bawak sesutu utk kwn2. selalunya goreng nugget tp smlm fikir asik nugget je kan tu yg tukar buat dadih pulak ;)

Afne said...

kak huda, afne pn dh lama sgt x buat dadih. last time masa ddk kl dulu kot. pastu kwn2 opis jd mangsa tukang mkn hahahaa

Hani Fadhlina Abdul Rahman said...

Sedap nyer dadih jagung ...

Afne said...

hani fadhlina, mmg sedap. mkn sejuk2 waktu cuaca pns mmg lega tekak :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...