Friday, August 15, 2014

Aidilfitri 2014 (Syawal 1435H)

salam semua :)

iye, hari ni sdh 19 syawal & afne br berkesempatan upload gmbr2 raya masuk blog sbb start raya ke 2 sbnrnya afne dh mula buat kerja office trs berjangkit2 dgn tender, LO & buat claims. Alhamdulillah, semua rezeki anak2 :)

berbalik kpd cerita raya, semua serba sederhana. syukurlah msh diberi kesempatan berhari raya dgn keluarga yg tersayang. pagi2 raya mcm biasalah masing2 sbk nk mandi, nk iron baju, nk buat itu ini. bila team lelaki dh blk dr solat sunat hari raya & masing2 dh blk menziarah kubur, kami2 yg kt rmh ni cpt2 bersiap utk sesi bermaafan di pagi raya :)

dimulakan dgn menantu hantu sulung & diikuti ranking anak menantu hehee... serious beb, masa bersalam minta maaf dgn abah & mak tu rasa mcm syahdu sgt, hiba sgt. sbb rasa diri ni byk sgt buat salah dgn mak abah, susahkan mak abah. maklum lah dh tua kebangka pn msh nk berkepit bwh ketiak mak hahahaaaa....













diikuti cucu2 pak aji & mak aji. sapa lg klu bkn hana & haziq. korg le byk buat nakal kt rmh ni. hani & baby alya kan kecik lg so dpt duit raya aje lah yea :)










ok, giliran afne sefamily pulak bermaafan. ayah tak yah buat muka lawak gitu blh? hahahaaaaa


ni lg 1 moment yg buat afne berjujuran airmata.... minta maaf dgn suami sbb bini dia selalu buat perangai ngada2. mintak ampun bang, mintak halal semua dunia akhirat. thn lps buat dlm bilik bertutup tahun ni saja buat open gini kihkihkihhhh















dh selesai bermaafan, sessi posing senyum tgk kamera. kita takde monopod so guna tripod aje :)



tema eddy & co thn ni ialah warna biru. tahun ni eddy buat kelainan takmo baju melayu plain, ala2 batik geometri & klu korg perasan dia x pakai kain samping (sbb baju dh warna warni hehe)..



sementara yg lain2 ke rmh atok afne, eddy & co trs terjah ke rmh baru FIL. masa kitorg sampai dh ramai tetamu yg dtg. 



fuhhhhh.... tetamu yg dtg tak putus sampai ke ptg. sblm gerak ramai2 ke rmh pakcik2 eddy kitorg bermaaf-maafan (lupa nk snap gambo time tu) & posing ramai2 utk kenang2an :)









Alhamdulillah, tercapai juga cita2 eddy nk binakan rmh utk mak & bak. sempat juga pindah sblm raya. i'm very proud of you my dear. takpe, pelan2 kayuh lps ni kita usaha utk rmh sendiri. moga Allah murahkan rezeki & permudahkan urusan kami, amin.

ok, entry ni mmg penuh dgn gambar2 raya. harap korg x jemu lah yea. kt bwh ni ada lagi... meh scroll down lg ;)













cukup2 lah tu kannnnn... kang korg pening asik nmpk taik lalat beso je kahkahkahkahhhhh

ehhhh.. nnti nk buat special entry psl member lama yg sudi dtg beraya. not even close as bff tp kwn bergaduh-bercerita-tanya pendapat-kongsi masalah-ronggeng-shopping all in one. sapa?? tungguuuuuuuuu :)


4 comments :

rosnita zulkifli said...

Tepek pic yg comel-comel ye...buat entry kasi daring sikit .kikiki

Nieza Ishak said...

Afne,

Selamat Hari Raya AidilFitri,
Maaf Zahir Batin.

Sepanjang kita berkawan di alam maya manatahu ada salah silap yek .. ;)

Afne said...

kak ros, yg x comel x mo tepek hehe

Afne said...

nieza, sama lah afne ni.. slmt hari raya maaf zahir batin. mana lah tau kan ada tersinggung perasaan dr entry2 afne.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...