Sunday, March 29, 2015

Work In Progress : Plaster Ceiling

salam semua. bertemu kembali entry progress rmh comel saya :)

disebabkan ceiling rmh kami rendah so kami buat yg basic sahaja. rata2 quotation utk psg 1 rmh yg kami dpt dr kontraktor dlm lingkungan RM4,600 - RM4,800.

gmbr2 tgkt bwh yg afne snap hari selasa mggu lps. lubang2 lampu downlight pn dh ditebuk. ada yg nk kena touch up lg sikit2. ehh... sebiji kipas sesat dh psg hehe






masa kitorg dtg tgk ni kontraktor tgh buat bhgian atas. mls nk naik atas sbb tau tgh berhabuk sakan debu2 berterbangan so eddy je pi check dia bgtau kontraktor dh siap plaster ceiling bilik2 tidur, bilik air, family area & tgh buat bhgian dapur. 

masa tu tukang rmh stop dulu keje psg tiles table top utk bg laluan kontraktor hbskan keje diorg. so tukang dh pecahkan tembok depan, tanggalkn pintu pagar & dlm proses pecahkn sebahagian tiles porch utk ratakan lantai.

bln mac makin berakhir & bln april bakal menjelma. takpe lah, sbr skt masa lg. nnti keje2 tukang rmh dh settle & brg2 keje dh dikeluarkn, br blh mula proses mengecat & yg seterusnya. 

moga Allah permudahkan urusan kami, amin.


4 comments :

Hayatie Hashim said...

Update lagi tau..tak sabar nak tengok...hihi ;)

::Mamalyna:: said...

tahniah afne...best2 rumah baru

Afne said...

yatie, afne lg x sabo nk tgk semua siap. nmpknya target nk masuk bln ni x kesampaian huhu..

Afne said...

ejan! lama x update blog mana menghilang?! slmt kembali aktif berblogging yea :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...