Friday, March 27, 2015

MegaKidz Funland & Edutainment, Mid Valley Megamall

k, ni entry last jln2 ke kl :)

lps jumpa kak ros, afne bwk anak2 rehat dulu dlm nursing room aeon. lg pn hani dh haus nk menyusu. sambil2 tu fikir mana nk bwk bdk2 ni sementara tunggu eddy hbs main golf lg 3-4 jam. dr dulu hana & haziq nk sgt masuk ke MegaKidz tp selalu dtg mid valley megamall pn skjp & nk mencari brg asik lah bertangguh so kali ni ibu tunaikan permintaan diorg :)

kot2 korg berhajat nk bwk anak2 ke sana, ni afne tepek harga tiket. berbeza ikut umur, weekdays, weekends, public holiday atau school holiday. utk info lanjut blh klik MegaKidz Funland & Edutainment.



afne byr RM125 utk 2 kanak-kanak & seorg bwh umur 2 thn. dewasa foc. anak2 & mak pak diwajibkan pakai stokin. tp afne ngelat x pakai sbb chiffon palazo labuh so diorg x perasan pun kihkihkihhh. kt sini urusan keluar masuk agak strict & dikawal oleh 2 org polis bantuan so korg jgn risau blh lepas bebas anak2 main dlm tu, In Shaa Allah slmt. tp parents/penjaga kena standby kt dlm juga x blh keluar.

masuk2 je hani trs bwk diri main sorg2 kacau bdk2 lain yg lbh bsr dr dia. kakak & abg dh berlari ntah ke mana.


tmpt ni kira luas juga byk tmpt memanjat & tunnel utk anak2 explore. gelongsor kt sini agak tinggi hampir menyamai bangunan 2 tingkat. hana & haziq ntah brp puluh kali try gelongsor tu.





lps sejam hana dh mula berpeluh sampai basah tudung. jd afne mntak dia bukak & ikat rambut je. tgk tu... adik mrh kakak paksa dia posing. hani lgsg x heran ibu sbb ramai kwn kt situ. time haus je dia dtg dkt nk mnm air.


ada juga mini cinema. sama je mcm kita pegi cinema kt luar tu cuma kwsnnya agak kecik sesuai utk anak2. time nk menyusukan hani afne masuk sini kan gelap org x perasan.




slps 2 jam nmpk hana & haziq mula letih tp x nk berhenti. haziq & hani sambung main. kakak hana mntak nk warnakan apa bnda ntah nama dia. ala2 sand art tp yg ni bentuk cecair & blh dilekatkan kt pintu fridge. harga ikut saiz & jns. yg hana warnakan tu berharga RM12.




tgh tlg hana warnakan, terdengar uncle kedai ni tegur sorg penjaga yg ddk menghalang laluan masuk kedai dia. korg agak2 sapa... sempat jd mamarazi dr blkg ye afne hehehe. yatt hamzah ok! x lama tu dia ddk sblh afne tp ntah knp xde plak teringin nk selfie dgn dia, takpe lah kita hormati privacy org dgn family kan. very nice lady, peramah & cantik mulus kulit dia. yatt dtg dgn husband & anak perempuan dia.


hahhhhh... ni sorg asik pow duit ibu nk tukar token. semua mesin dia nk try.


lbh kurg jam 7, afne ajak anak2 keluar & mnm sementara tunggu eddy otw amik kitorg. mlm tu juga blk kg. hana & haziq kemain riuh cerita dgn ayahnya seronok lah best lah nk dtg lg lah. x sampai 15 mnt masing2 dh terlelap. penat sgt kot.

happy bila anak2 happy. tu lah kdg2 percutian singkat x dirancang mcm ni turn out jd seronok. tp cuti2 pn kena buat ulangkaji secara ringkas juga. nsb korg le dpt ibu yg garang :)


2 comments :

Nieyl said...

teruja tgk..
nie bukan anak yg teruja..
mak² pun teruja gak..:)
singgah pagi....

Afne said...

tq sudi singgah nieyl. mmg best tmpt. ada rezeki nnti blh bwk diorg lg, In Shaa Allah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...