Tuesday, August 18, 2015

Hani Hadirah @ 2 Years 2 Months


last month x sempat pn update milestone hani. bz keje-bz raya lah katakan hehe... so update semua trs kt sini lah ye.


  • sudah cerai susu bdn sepenuhnya. masa umurnya genap 2 thn dia msh lg menyusu siang & mlm. few days sblm raya afne mulakan proses awal ceraikan susu bdn. msh gunakan method sapu sirap kt tet sbg 'darah' pd waktu siang saja & mlm nk tido menyusu mcm biasa. kemudian pelan2 afne cuba ceraikan susu waktu mlm pulak. cuma kena rajin buatkan susu dlm botol lah pulak kan. btw, bkn susu botol pn sbnrnya botol yg guna straw cap fiffy tu. hani x mnm formula milk tp afne bg air tamar cocoa. 
  • dh byk vocab dia cuma msh pelat2 dia byk sebut part hujung2. takpe hani, pelan2 ye. mulut kakak dgn abg pn kdg2 ibu x tertadah telinga hahahahaa
  • selera mkn bertambah walaupun bdn segitu jugak tak gemuk2. buah2an jd pilihan utama. roti kaya pn dia suka sgt. nasi tgk lauknya. jd kt rmh mmg kena sentiasa ada stok buah2 & roti.
  • sejak pandai posing ni excited btl dpn kamera. sukaaaaaaaaaa sgt buat piece jari tu. kdg sampai lima2 jari dia bubuh hahhaa

korg jgn lah salah sangka ckp afne x pentingkan kekemasan anak. tgk rambut serabai dia rata2 dlm gmbr mmg mcm tu. kejap je sikat rapi pastu dia garu2 kepala trs serabai hahahaa


fav spot hani berangan. terjerit2 nyanyi "aigooooo... aigoooo..." sbnrnya dia nyanyi lagu tema frozen hehe.. kdg ckp sorg2 dpn cermin.. kdg puji2 diri sendiri "antikkkkk... antikkkk..." perasan lah ko dik!


sejak2 dh x nenen ni lg mudah dia tido. aritu senyap je x de suara bila ibu skodeng rupa2nya dh lena molek berbantal mcm ni...


tiba2 ibu rindu adik yg kecik dulu... yg sgt bergantung pd ibu. tp ibu sentiasa doakan anak2 ibu membesar dgn sihat, jd anak soleh/solehah, taat ibu ayah & berjaya di dunia & akhirat, amin.


2 comments :

Nieyl said...

Salam...
Singgah pagi =)
semoga membesar dgn baik..Amin...

Afne said...

Amin. Tq nieyl :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...