Monday, August 17, 2015

Dapur

salam semua :)


tmpt afne 'bersilat' setiap hari. walaupun kecik saja tp syukurlah dpt sediakan hidangan utk suami & anak2.





korg jgn tertipu.... ni lps kemas2 kasi bersih sapu-mop-lap trs teringat snap nk update blog hehe. bbrp jam lps tu takde lah sekemas ini. memandangkan semua adalah setempat (takde asing dapur kering & dapur basah), maka agak sukar nk pastikan counter top & area sinki kosong selalu (spt dlm gmbr) tp afne mmg clearkan meja mkn tanpa sebarang mknn/mnmn. x suka semak2 rasa sakit mata ni memandang hahahahaa! maklum lah yg tukang sepahnya ramai tp yg tukang kemasnya kita seorg ;)

ada member kt group deko sana mntak gmbr full kc tp maaf le ni je yg termampu snap full. maklum le dapur kita kecik je. cuba cr apa perbezaan dr gmbr2 di atas hehe... iye, ada periuk nasi sbb masa tu dh nk msk lauk dinner.


mula2 pindah aritu mmg guna pinggan mangkuk plastik ikea je kikikiiii.. alasan sbb x sempat beli tp sbnrnya cerewet nk cr set warna hitam putih. survey aeon big pn x jmpa yg berkenan tp bila terjah kedai claytan kt Parit Raja mcm2 corak/warna/koleksi ada! harga pn lbh murah sbb direct kilang. loose item pn byk.


gajet penting di dapur... sapa suka mkn sambal wajib ada kot?! ni pun mak yg belikan. siap ukir berbunga2 lg... kau hado?


meh nk tayang hasil keluaran dapur yg secoet ni :D

6 comments :

Nieyl said...

Salam...
Singgah petang...
suka dapur cmtu..simple...cantik...kemas...
yang kedua..makanan² tu sgt sedappppppp.....

Afne said...

tq nieyl :)

fathiyah jamaludin said...

cantiknya dah sagt kemas.

suka combination warna hitam putih tu :)

berapa total yer?

Afne said...

tq fathiyah jamaludin.

sis tanya total utk apa ye? klu table top tu konkrit saya mintak tukang buatkan. saya x tau utk table top sahaja brp sbb dia renovate sekali 3 bilik air & extend dapur ke blkg bbrp kaki. klu kitchen cabinet+tall unit & wall cabinet tu body frame full alumunium dgn pintu 3g total rm9k (termasuk 3 pintu bifold bilik air).

Noor Syuhada Mohd Hilmi said...

Cantik sgt the colour combination..very good taste!mane beli alas pinggan dgn carpet kt dapur tu sis?matching

Afne said...

Tq sis. Alas pinggan beli kt mr diy & runner carpet tu beli kt kedai karpet pakistan di ayer hitam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...