Saturday, February 4, 2017

Cuti Balik Kampung & Makan - Makan

Salam semua πŸ˜€

Msh lg mood bercuti sbb anak-anak msh cuti. Sekolah start hari ahad ni. 

Awal cuti bos pegi memancing. Sesekali swing joran, hari2 asik swing btg golf je 😜. Dpt lah ikan pari, ikan duri tp saiz comel-comel hehe... pastu dia bwk blk kerang fresh 1 beg plastik bsr. Bwk blk kg bahagi 2 dgn makcik jiran sblh. Kebetulan adik beradik Afne blk kg maka kenduri sambal kerang sekuali bsr le kami. Haziq yg plg seronok sbb dia mmg suka seafood.


Bila blk kg masing2 teringin itu lah teringin ini lah... bila kumpul2 mcm ni bab mkn2 mmg on je kikikiiiii. Bubur kacang hijau terlajak sedap mak buatkan. Ada balance buat aiskrim malaysia. 


Mak ada rebuskan jagung 1 periuk bsr. Cucu berkumpul mkn jagung rebus panas2 pastu bersepah rmh atok πŸ˜…. Ada balance rebus jagung tu ucu buat pengat labu campur jagung. Nyam nyammm...


Ni saja Afne buatkan kek batik. Potong2 simpan dlm peti ais sng nk mkn tinggal ngap masuk mulut πŸ˜‰


Donat gebu sedap yg ucu buatkan. Blh meniaga ni cu... serious.


Oreo cheesecake pn ucu buatkan. Sbnrnya Afne teringin nk mkn dh lama dh tp suruh ucu buat kendian2 sbb dr awal tahun tu Afne kurg sht kan. Terbaik cu πŸ‘πŸ‘πŸ‘


Bingka labu tp maktok buat guna cetak kuih bandos/gandos. Apa tu bandos/gandos? Kuih lama org jawa... diperbuat dr tepung & kelapa muda.


Lama juga kami di kampung, 4 hari 3 mlm. Mmg riuh rmh atok pg-ptg-siang-mlm. Maklum lah cucu semua msh kecik2. Ni semua dh blk rmh masing2 tentu atok & maktok sunyi.


No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...