Friday, June 5, 2009

Hati Saya Sudah Di Kampung

pg2 dh update blog mcm takde keje je gamaknya padahal byk recon kena buat. dh takde mood nk buat keje k.. hati saya sdh munga2 mau blk kg je. eddy dh chop klu sempat blk mlm ni tido rmh in law dulu.. esok br tido rmh family afne. mana2 pn tak kisah, saya bawak perut je. org lain yg buat keje hehe. plg seronok klu blk rmh mak sendiri.. bkn sbb tak ngam ngan in law tp rmh sendiri lg meriah ramai org.. tak yah risau nk layan hana ke apa.. maktok/atok/makngah+pakngah/makde/ucu ada blh tlg mandi+bg mkn segala. saya rileks goyang kaki maaa.. bkn sbb atas dasar saya pregnant tp dr dulu mcm tu. abg loba2 saya yg plg untung sbb tiap kali blk mesti dia dpt mkn ayam kg fav dia. klu tak msk rendang, selalunya mak masakkan kicap. kadang sian ngan mak, msk beria lauk sampai 5-6 jenis tp eddy bkn jns cerewet pn bab mkn. tgk le bini dia msk apa pn dia telan.. tarak hal punya la. klu rmh in law cuma ada FIL & MIL je. yg lain2 dh duduk sendiri.. ada kt jb, kota tinggi, kluang. masing2 plak ari sabtu br blk. jarang2 dpt kumpul ramai2 serentak.

ni gambo fresh dr hp cuma lauknya tak baper fresh. mlm td msk lbh skit so buat bekal utk lunch nnti. nk mkn karang campak je dlm microwave kt opis tu. saya sdh target org tukang perabih lauk ni. tq to hana yg tlg ibu buat rencah bumbu rendang.. tak tipu weehhh tp tukang masukkn bawang+halia+serai dlm batu lesung je hehehe

rendang ayam yg saya dok berangan nk msk tu & peria telo


lps panaskn nasi ngan lauk trs pnskn minyak pastu campak2 tepung+garam+bilis+potong2 bawang+potong2 kentang. sudukn dlm kuali. menu bekpes plg mudah+cpt dimasak sesuai le utk org mls mcm saya. walaupun korg tgk tak sedap tp ni le yg eddy selalu request on weekend. pastu kena lak cicah ngan sos cili ke sambal kicap ke...

cekodok+bawang+bilis+kentang (bantai le nama tu)

makngah hana pg2 dh sms bgtau dh rindu ngan hana.. sbr lorrr esok br leh jumpa. dh janji nk tido umah mertua dulu. ada byk undangan kenduri kawen ni.. dpt ke pegi semua? klu tak silap ada 4 tmpt semuanya. ari sabtu ada 2 tmpt.. umah sepupu ngan kwn skolah rendah. ahad plak kwn masa skolah menengah tp sempat ke sbb nk anto rombongan pengantin ke kahang lg. mau lepak kejar sana sini. ahad tu jugak blk kl. next monday saya cuti yea.. replacement leave sempena hari wesak aritu. duduk rmh je la rehat mmmm hana nk anto taska ke tak...??


p/s : keje rmh smlm half way thru je hahah.. ada skt lg brg nk sumbat dlm beg. geram tau, kita sbk lipat tp hana dok punggah blk keluar.


5 comments :

mummy aryan syamil said...

terliur tgk menu tuh...yummy

Afne said...

ala shiera.. msk main campak2 je sama lyn anak dara.

~diAhOntHeblOg~ said...

nyuM2..dapnyer..beshnye balik kg!!!

.:iZ-AnN (",):. said...

eh afne dah baper bulan skang??tak lama lagi kan????

Afne said...

izan, dh masuk 7 bln. pejam celik pejam celik rasa sekejap je hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...