Friday, August 14, 2009

Luahan Perasaan Saya...

kan ke baru je saya kabo dlm last entry yg kami ni dh beransur sht.. tp yg membuat gue agak tensi skrg ni ialah that day eddy amik hana dh demam blk!! dah tu siap remind klu hana msh demam lg jgn hantar ke sana. yelahh.. paham la kan klu diorg tkt jangkit kt bdk2 lain tp knp masa awal2 dulu blh plak diorg kuarantin bdk2 yg demam dlm bilik khas? cuma klu dh suhu badan panas sgt br diorg call soh amik. ubat pn parents yg provide.


ni afne dh bercuti selama 3 hari menjaga hana.. melepek je kt ibu dia ni ha. kesian tgk muka kuyu mcm letih bebeno. mana taknya mlm asik merengek tp bila nk subuh baru le dia dpt lelap mata. ari rabu, doktor bg afne mc utk jaga hana. eddy plak sbb dh risau sgt tgk kesihatan anak, pg2 khamis smlm ajak check kt hukm. disebabkn kitorg takde bawak pape surat sokongan dr klinik so terpaksa refer bhgian kecemasan. pergghhhh... sampai je sana punya la ramai umat manusia yg tgh tunggu giliran. afne rasa klu korg tgk sendiri mmg takut nk tunggu lama2 kt situ. kitorg sendiri terpaksa pakai topeng sbb bhgian farmasi bgtau kt bhgian kecemasan tu la yg ramai org kena H1N1. blh kata semua yg kt situ batuk2 & flu. tunggu punya tunggu sampai 2 jam, nama hana tak pn di panggil lg trs kitorg blah. igt nk ke private wing je.. lantak le baper kena charge pn. tanya punya tanya, diorg kata kena buat appintment & perlu surat sokongan jugak. afne dh nk mendidih kt situ gak. sakit je hati mcm buang masa pun yea. dh anak aku sakit nk kena tangguh lg buat appointment bagai. last2 kitorg refer klinik pakar kanak2. terpaksa la EL sbb diorg tak provide MC utk parents. mlm td hana tido ngan ayah dia kt bilik lain. kasi ibu rileks sbb letih seharian jaga hana waktu siang. kesian gak dgn eddy. kompom dia pn letih sama. tengahari pn mesti blk jenguk anak bini. arini pn EL lg.. dh mls nk pikir. lantak la keje kt opis tu. yg penting skrg aku nk jaga anak aku.


rasa cam nk nangis tiap kali pikir psl hana. kena plak demam tak kebah2 time ibu dia dh sarat mcm ni. mmg tak larat k, dgn bawak perut & hana asik nk berdukung je. adik baby pn mcm paham2 je rileks dlm perut takmo bg ibu dia meneran skrg. klu time hana dulu.. masa 37 mggu ni dh selamat dh. mak plak sehari berkali2 tepon tanya jd ke nk hntr hana cos weekend ni tak sempat nk dtg amik hana. afne plak tak berani la nk travel jauh2 tgh sarat camni. maybe kitorg jumpa kt mana half way thru kt highway ke. tp ikut hati ni mmg tak sampai hati nk soh hana ddk kg. dh le tak sht tp nk pisah ngan ibu & ayah buat sementara waktu tunggu sampai slmt bersalin. mmg dlm dilema skrg ni. hati pn tak sng.


td discuss ngan owner taska.. hana pn dtg berapa hari je bln ni so kira separuh yuran bln ni dikira utk bln dpn sekali. maknanya cuti bersalin nnti afne cuma perlu byr separuh bln je lg (even hana cuti pn tetap kena byr separuh yuran utk setiap bln).


hana.. cpt le sembuh. td sbk tekan2 nk menaip mcm ibu.. skrg dok genggam je nugget tp tak dijamah. ibu tau hana lapar nk mkn tp takde selera & mulut pedih.


k la, nk teruskn buat laundry yg tertunggak sblm mengupdate blog ni. kwn2, doakan hana cpt sembuh yea. tq in advance.




6 comments :

~Atie+Farid~ said...

afne..sian nye hana...
skang ni mmg musim demam la afne

atie doakan hana cpt sembuh n ceria spt biase..

afne pun kene jage diri ..dah sarat kan...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

alahai sian hana .. masih demam lagie .. taska tue pun naper yer .. afne jgn stress2 yer .. dugaan nieh ..kuatkan diri ..take care ;-)

++eden|essey++ said...

afne, sian dgr budak2 demam kan..nabihah pon demam, batuk n flu, br ingat nk bawa g hosp arini, tp tgk dh ok dh trus x jd, tuh la tp bile pikir org ramai, takut plak nk pegi, dgr kt radio, skang ni klinik2 kerajaan ngan hospital dipenuhi 7ribu setiap hari...ramainyaaaaaaaaa....

afne cube tuamkan hana ngan ice ke, air asam jawa ke...mcm tuh la ja buat kt nabihah..kebah la sket...sbb nabihah x ske la pkai fever tuh..asam jawa tuh pon die x ske..ble die kate die geli...hihihi..cube bertahan ngan ubat je lah...

doc juz bg ubat demam/batul/selesema ngan antibiotik...alhamdulillah dh ok dah...mase demam tuh pon x nak minum susu ngan makan..riso dah sib baik plak die nk air kosong tuh....mmg riso giler mase tuh..

afne tabah yea....cpt2 rujuk kt doc tau..skang ni takut la...mcm2 jd..afne pon jaga diri tau..

II riEnAsHaM II said...

siannya hana..
moga afne tabah..
moga hana cepat sembuh..

Nieza Ishak said...

alahai siann nya ..

takpe afne, biar hana dok kat kg.. nenek jaga pun ok boleh cepat sehat ..

jg kesihatan diri sendiri afne .. jangan tensen2 nanti darah naik pulak

.:Iz-AnN (",):. said...

moga hana cepat sembuh...sedih ar bila nengok anak2 kurang sehat ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...