Tuesday, August 18, 2009

Syukur Alhamdulillah...

baru jap dpt call dr mak.. saya sgt hepi ok! knp?? sbb2nya ialah..

  • hana dh mula berselera mkn & mnm. yeayyyy!!! weekend aritu, mkn/mnm is big no-no sbb dia takut sgt mulut akan pedih. td dh balun sepotong apam balik. so skrg ibu takde la nk risau sgt cos once dia dh back to dia punya appetite yg tolak batu ngan kayu je tu so insyaallah ulsers akan hilang sbb body dh tak hydrate. susu pn dh mnm 2-3 jam sekali.. yess!! aritu mmg dh tinggalkn stok2 mknn ngan air soya berkotak2 utk hana.
  • hana dh mula aktif main sorg2. ni mmg ibu harap sgt2 so takde la dia nk melepek berdukung & maktok blh buat keje lain sama tgk2 kn hana. pasni bingit le rmh atok dgn hon basikal merah dia tu.
  • hana dh ada mood nk ckp2/lyn org. aritu hana mmg moody dgt klu org tanya byk2 tp dia mls bukak mulut nk jwb.. td mak kata dh mula becok balik. tp.. hana takmo ckp dgn ibu over the phone (aiseyy.. sedih saya dia diam je). mak kata dh seronok baca buku kesayangan animal & tubuh badan manusia dia tu. maktok tanya ni gmbr apa, semua dia jwb.

alhamdulillah, syukur & rasa agak lega skrg ni. mana taknya, tiap masa pikir.. hana dh ok ker? hana tgh buat apa agaknya? mesti abg loba2 saya dh mls nk jwb soklan yg berulang2 tu haha!

pg td otw gi keje called mak, hana msh blm bgn. hana ada peel agak ssh nk dikejut bgn tido skrg ni. lg la ddk kg sejuk je pg2 kan. tp kesiannya kt maktok cos hana 'terbocor' atas tilam huhu.. katanya lupa nk ganti diaper hana mlm td. dh le bgn tido jam 10.00 am! dh tu skit2 mintak maktok urut2 badan/kaki/tgn.. over tau! karang dh terbiasa harus ibu jd mangsa tukang urut dia.

smlm kan br 1 ari pisah ngan hana ekceli blm pn sampai 24 hours.. blk rmh mmg terasa sgt senyap sunyi je. selalu ada je bdk becok dok membebel tgk vcd barney, joget2 kt ruang tamu, kejap2 mintak pen & kertas nk menulis, mintak nk mkn itu ini... dh terbiasa kelam kabut lyn anak tp smlm sampai tahap boring tak tau nk buat apa. kejap2 tgk eddy, kejap2 tgk tv. pegi mana2 ke segenap pelusuk rmh tu asik terbayang hana bila nmpk brg2 dia. mmg kompom saya ni ibu jiwang karat haha!


p/s : sori le korg.. lately takde gambo yg ditepek utk sakitkn mata korg hehe. asik membebel psl luahan hati je erkkk. haruslah.. ni blog gue. suka hati lorrr


2 comments :

ummi_aisy said...

alhamdulillah dah sihat yea hana... boleh laa ibu mengepush dgn hati tng nnt.. hehehhe... mmg laa kan riso sesgt bile anak tak sht nih.. si aisy tuh pon dah kurus kering dah semggu tak sht aritu.. pastu selera mkn tuh lmbt plak nak dtg blk.. sian tgk dia..

Liana said...

alhamdulillah... lega kimm. Rasa cam Hana tu anak kimm pula. hehehe... benonya semuanya akan risau kalo anak sakit kan. Hana sayang...kuat2 makan yer... Sian ibu... Nanti ibu Hana upah adik tau!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...