Friday, October 2, 2009

Anak Dara Vs Anak Bujang

yeayyy!!! hana ngan maktok+atok dh sampai smlm. ohh yea.. rasanya afne takde bgtau hana tak ikut blk sekali aritu. ni gara2 maktok yg tkt rmh sunyi bila cucu2 dh blk kl. tp alasannya tkt afne kelam kabut nk handle double H serentak hmmm (mcm tak logik erkk? hehe). tp la ni maktok+atok dh pn otw blk ke yong peng sbb mlm karang ada marhaban kt kg.

dlm masa seminggu cuba berkedek2 ngemas+nyapu+ngemop rmh yg dh rupa tongkang pecah slps hampir 2 bln saya tak buat keje2 tu. tp arini dh sepah blk.. takpe la as long as double H ada dgn saya. this is what i called so... home. takde nk rindu2 lg hana jauh kt kg tp bila nk naik keje nnti mesti hati tak keruan mengenangkn double H kt taska. ha korg.. hana semakin becok dgn vocab dia bertambah dr hari ke hari. mau nya tidak.. kt kg ramai melayan, atok+maktok bawak jln2 & beraya ke sana sini. setiap hari hntr & jemput makngah+makde keje mesti dpt jajan. zaman afne kecik2 dulu jgn hrp nk semewah ni.. dpt belanja lima posen pn dh cukup mewah. yeke mak abah kita lbh sayang cucu dr anak sendiri? apa cucu nk semua dpt. seronok btl hana kt kg.. dpt baju2 baru, kasut raya baru. tp bila fikir secara logik dek akal, bila dh berusia mcm ni le cara mak abah kita nk bermanja dgn cucu. kita anak2 tumpang gembira je la kan. pape pn, afne sekeluarga sgt2 terhutang budi dgn mak, abah & adik2 sbb tlg jaga hana, afne & haziq sepanjang masa cuti bersalin ni.

double H saya tgh lena

gambo terkini haziq si budak bambam


garangnya muka!


ni gegambo anak dara saya masa kt kg. parut kt pipi tu sblm raya tp hana msh igt sampai skrg. bila org tanya knp dia akan jwb "kedai kacut". hana terlanggar rak kt kedai kasut sampai parut pipi dia.







gambo kt bwh ni hana potong kek utk 2nd birthday yg lps (23/09/2009 - raya ke 4). sori hana, thn ni ibu tak sempat nk buat majlis mcm thn lps. lain kali yea syg..


anak bujang saya le pulok.. nmpk berbeza muka haziq masa afne dlm pantang aritu.






aksi anak2 lg..






selalu tanya hana..

ibu : hana ngan haziq boy ke girl?
hana : haziq boy.
ibu : hana?
hana : hana girl.


mmg seronok sbb dh blh borak2 ngan hana yg becok mcm ibu dia tu. at least ibu takde la meroyan ckp sorg2 kan hana kan?! cuma kadang2 naik sengal mulut menjawab persoalan hana yg bykkkkkkkk tanya tu haha!!

oohhh yea.. saya dh prewash (3x) 6 CD +12 inserts & otw utk apply kt montot either 2 kiddos tu. tak sbr rasanya lalalalaaaaaaa...



6 comments :

shuhaina said...

Bestkan afne bila anak2 dah ada depan mata walaupun penat..
Adam lak kejap2 je ada kat sini..dia yg nak ikut mak pah dia balik kpg..nnt 10hb baru balik sini balik...
dah 3 bulan tak ke nursery tak tau la nnt camne..hopefully ok..nmpk berisi dah anak bujang afne..muka pun dah nampak lain..esok2 nnt besar adik dr kakak..hehhe

.:Iz-AnN (",):. said...

hehehe...tembam tul si haziq tu...eh samalah kita...anak2 aku pun double H GAK...LALALA...

Liana said...

ala...siannya pipi Hana... Tentu Ibu seronok HAna dah balik... Hana semakin cute dan banyak mewarisi muka Afne...

Nana said...

comei je tgk 2h tu tido.apasal merah kt pipi hana tu?

Afne said...

shu - sama la hana pn dh dkt 2 bln tak ke taska ni. hopefully ok le dia nnti.

izan - kn aku dh kata nk ikut jejak ko (anak sepasang) tp tak sangka nama pn double h sbb nama haziq tu eddy decide masa kt wad.

kimm - vangga jap ibu hana org kata ibu cute (sbb hana mewarisi ibu dia haha). ramai bgtau hana mcm afne, haziq mcm eddy.. yeke?

nana - seronok tgk diorg depan mata. alhamdulillah diorg dgr kata hehe. pipi hana calar kt kedai kasut ntah blh hilang ke tidak hmm..

mama_umar said...

mmgla hati kite ni lg puas dpt tgk anak2 depan mate,penat tu toksah kirela kan..tonggang tebalik umah pon bile diorg dah tdo sayuu je plak ati nih..wahh,pki CD eh..blhla kot nnt aku folo ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...