Thursday, April 29, 2010

Bila Anak Bangun Awal Pagi

fyi, double h mmg bgn awal setiap pg. tak caya? apa psl korg takmo percaya? korg tgk kul brp entry ni publish? ni bkn entry berjadual ke hape.. ni btl2 punya. ni rutin maaaaaa.. bgn awal msk bubur sambil pam susu stim sendiri. bdk2 ni mcm dpt rasa aura ibu diorg ekk.. bila ibu takde kt sblh (korg kena imagine afne tido di apit double h sorg di kiri & sorg di kanan), tak lama tu diorg pn bgn cari walau sesenyap mungkin afne beroperasi kt dapo.

skrg ni (br lps pam susu) tgh melayan hana main puzzle wood sambil tgk little brown bear di jam 5 pg woooo! haziq msh lg lena dlm bilik. jap2 lg kang dia bgn la tu. hana ni takmo tido lg ke.. td dh pekena susu 7oz trs minta izin "ibu, hana nk toy ehh?" hehe so cuteeeeeee k. skrg ni dh pandai sound klu org tak pay attention dgn apa yg dia tgh ckp "ibu, dengar la hana ckp ni".

tp apa yg afne perasan perbezaan bila diorg bgn awal atau lmbt..

bgn awal = masing2 mood baik je bila dibawa ke taska/babysitter
bgn lmbt = masing2 merengek agaknya mamai2 dh kena angkut/soh bgn

klu hana dh bgn seawal ni mmg thn le mata tu sampai masa nk ke taska nnti. maklum le anak dara afne tu kan bz memanjang mengemas & menyepah toys ditambah dgn cerita2 & soalan2 bertalu tu. klu haziq, normal la tu kan utk baby bila dh bgn/celik mata nk nenen, main 2-3 jam pastu nk tido semula.


8 comments :

Fieza79 said...

dh si ibu pon rajen bgun awal..ank2pon terikut2 laa..aura ibu tu amatla kuat...

Nieza Ishak said...

ohooooooooo awainya hana mangun nak tulung ibu dia.huhuhu

Afne said...

fieza, bkn rajin tp kena bgn awal sbb sediakan bubur & pam susu. klu tak.. hehe

Afne said...

nieza, klu hana bgn lmbt mmg moody la dia gi school. camne nk dukung haziq ngan hana sekali tu?

mama_umar_maryam said...

hehehe,umar mmg bkn morning person,aku xtaula camne nnt die nk skolah thn depan,maryam = aku,bgn awal bile perlu,hahahah

Afne said...

zet, kadang aku lajak mmg kelam kabut nk sediakan bubur haziq.

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

double A kt rumah tue pun suka bgn awalllllllllll ..layan pocoyo jap heh..heh... ;-)

Afne said...

pocoyo tu dh kira last show tu diana. mula tgk jojo, pastu barney, then pocoyo hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...