Tuesday, April 27, 2010

Jalan-Jalan Di Hujung Minggu

mlm mggu yg lps kitorg gerak blk ke KL. plan asalnya hari ahad nk gi mandi manda kt sunway lagoon tp terpaksa cancelled sbb afne br baik dr chicken pox so just ronda2 KL je la.

cousin eddy nk sgt gi pameran keranda kt muzium tp sblm tu singgah istana negara bawa hana tgk kuda. time ni eddy dgn hana dh kt depan pintu istana negara, afne ddk dlm kereta tgh bf haziq kebetulan lalu kuda2 ni tukar shift.




eddy kata hana excited btl tgk kuda dpn mata tp bila kuda tu toleh kt hana trs dia melalak kuat2 hahahaaa.!! gmbr2 hana dgn kuda ada dlm hp eddy tak sempat transfer masuk lappy.

k la, lyn je la gmbr2 ni..

kt pintu masuk muzium (blkg)

eddy yg beria-ia soh posing kt sini

kt pintu masuk dewan pameran keranda

hana & kak nadia (dua pupu le kiranya ni)

macho le kekononnya tu..

hana & ayah. ssh nk soh hana berdiri diam2

hana excited btl tgk keranda kerbau tu.. siap jerit2 buffalo! buffalo!

hana & kak nadia lg..

anak2 & ibu2

kt pintu masuk pameran baju2 pengantin

nmpk tak baju biru blkg afne tu? itu la baju yg ning baizura pakai masa dia kawen.
sebelahnya ada gaun putih (dkt dgn nadia) yg ct pakai masa naik kereta kuda kt klcc (klu tak silap)

saja amik gmbr cincin kawen ct & erra

hana takmo diam k, sbk soh ayah pakai-buka-pakai jam mickey mouse baru dia

haziq yg cool

ni dlm dewan pameran era zaman pemerintahan beraja dulu2 (tak igt nama sbnr hehe)

ececeehh.. ada gaya pahlawan melayu ka?

ssh nk snap diorg berdiri diam2

ada 2 Al-Quran tulisan tgn yg dipamerkan kt sini

byk2 gmbr afne plg suka yg ini!!!
& yes.. haziq dgn muka serious dia

hohohoooo.. mmg pnt k. afne ngan eddy bergilir babywearing haziq. lps keluar dr muzium trs zoom ke setapak cari pustaka peringatan p. ramlee. tak amik plak gmbr rmhnya,afne ddk dlm kereta je sbb haziq dh tido. rmh tu dijadikan mini muzium adalah rmh terakhir p. ramlee ddk sblm kena serangan jantung & meninggal dlm perjalanan ke hospital. klu korg perasan dlm filem do re mi yg diorg serang rmh penjahat komeng pn sbnrnya ada kt dlm area taman yg sama jugak. siap dgn kereta2 lama dlm filem tu lg tau. btw, ni le bukti kereta p ramlee kt pustaka peringatan tu..



hehehe.. afne ddk kl ni pun baru 1st time sampai. cousin eddy mmg minat benda2 sejarah ni. akhir thn lps kitorg pegi ke cameron highland sampai ke kinta, perak cari kapal korek bijih timah & ke kuala kangsar singgah muzium kt sana. lps je keluar dr pustaka peringatan tu trs zoom ke jln ampang sbb nk melawat kubur p. ramlee & saloma (kawasan perkuburan tu berhadapan seberang jln dgn zouk). tp.. afne ddk dlm kereta je la sbb haziq msh lg tido.

hari dh ptg, semua dh penat.. blk tapau kfc mkn kenyang2 pastu tido..


6 comments :

~ana~ said...

rajin nye afne n family berjln ke muzium ni erk..kitaorg x pernah smpai pun lg..:)..

Afne said...

kitorg tlg bawakkan je.. mkn mnm fully sponsored haha

mama_umar said...

bagus budak2 ni,kecik2 dah g tmpt2 bersejarah mcm ni,aku pon suke gambo yg last tu,eddy dgn babywearing dgn haziq tuh..heheh..jgn silap arr bkn suke tgk gambo eddy tau ! ;p kui3

Afne said...

suka takpe.. tersuka jgn hahahaaaaa

zet, diorg sbk berlari sana sini main sorok2 dlm tu. penat aku kejar. mcm2 ada. blh la ko bawak umar ngan maryam gi sana.

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

suka tgk gmbr eddy pakai babywearing tue ... sukenya dorg gi muzium nieh .. ala2 mendidik educate budak2

Afne said...

diana, afne pn sukaaaaaaa gambr eddy babywearing haziq tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...