Monday, May 17, 2010

SHAKLEE : HARI KE 5

msh igt entry SHAKLEE Set B (with Alfalfa : Breastfeeding Set) pd mggu lps? k, utk tak menghampakan permintaan kwn2, afne nk share testimoni setakat hari ni (hari ke 5).

pd afne yg baru mencuba produk ni, dh merasa perbezaannya. korg jgn imagine susu keluar memancut2 plak kan hahahhaaaaaa. perkara pertama yg afne alami slps bbrp jam (even on the 1st day!) mkn shaklee ialah urin berwarna kekuningan kesan pengambilan B-Complex. same goes dgn hasil ebm yg afne pam agak kekuningan (ala2 kolostrum tp tak sepekat kolostrum). nsb baik la kak N remind awal2.. klu tak, mau terkejut juga kan hehe

alhamdulillah, walaupun afne penat keje tp msh rasa bertenaga utk buat keje kt rmh & melayan anak2. bkn lah nk kata jd gagah ke apa, tp terasa perbezaannya walaupun baru 5 hari mkn shaklee. rasa lemas2/penat badan tu (ada mmg ada) tp msh cergas nk buat itu ini.

psl susu plak, kan ke dlm entry EBM @ 11/05/2010 afne bgtau tiap kali pam dpt dlm average 5-6oz je (tak mcm sblmnya dlm masa 10 minit sng2 blh dpt 8-10oz per session). breast tetap rasa 'penuh' susu tp bila pam mcm segan2 nk keluar (sampai pernah dpt cuma 3oz je!). tp bila dpt direct feed terasa lancar je susu keluar. utk 2 hari pertama mkn shaklee, susu berubah agak kekuningan (mcm afne bgtau kt atas) & bertambah pekat. ni afne bgtau secara jujurnya.. ebm mmg bertambah pekat. masuk hari ke 3-5, hasil ebm per session bertambah 0.5-1.0oz setiap sessi, alhamdulillah. tu pun mmg curi2 masa mengepam on weekend sbb lbh byk direct feed. hari ni (sessi pg ni office) rasa teruja sgt sbb dpt hampir 8.0oz!!! 


mmg rasa seronok sgt bila pam dpt cecah byk ni.. alhamdulillah. pd afne ini dikira byk berbanding masa 2-3 mggu sblm ni yg hasil ebm drop ke average 5-6oz (dpt 3.0oz pn pernah tau!). sampaikn ada satu masa tu eddy tegur knp pam dpt skit je? huhu.. sbb dia selalu nmpk dpt byk. teringat pernah pam punya pam (guna botol 9oz) sampai susu tumpah kt kain batik (cpt2 transfer botol lain & pam lg .. total 14oz ok!). masa pam td mmg nmpk byk liang susu yg lancar, syukur Ya Allah. Insyaallah, afne akan teruskan pengambilan shaklee. 

sbnrnya byk faktor yg blh pengaruhi susu kita up & down. tubuh badan cukup rehat, cukup tido, solid & liquid intake yg seimbang & berkhasiat serta air msk 2L sehari, pengurusan stress & minda yg tenang & mcm2 lg..

so kpd sesapa yg berminat utk mencuba trial pack shaklee set b ni blh berhubung lbh lanjut dgn Kak N (Norita) di

kak norita di 012-8535689 
nnorita78@yahoo.com
addinnasa@gmail.com


21 comments :

Nieza Ishak said...

nieza jerk makan acilut ...
on & off ...huhuhu

Afne said...

acilut?? harap2 afne rajin le mkn. nk tgk bln pertama ni klu maintain best je badan & susu, afne nk continue.

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

cayalah...chaiyok...chaiyok...

Afne said...

tq zan, jauh lg perjalanan aku kan. harap2 semua dipermudahkan.

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

bleh promote kan bf mommmies yg lain2 nie .. syabas afne ;-)

Afne said...

diana, sharing is caring. sapa nk cuba sila contact kak n yea.

~ana~ said...

feedback yg memberansangkan...go go go....

ibu addin dan nasa said...

terima kasih Afne...nanti akak buat special entry utk Afne as testimoni akak ya.... Syukur setiap a
nugerah akan mendpt jamina tambahan rezeki dari Allah. Akak doakan Afne blh dpt mcm ibu2 lain yg konsisten mkn dan istiqamah.

mama_umar_maryam said...

=) kene try nih

Manjakusayang said...

memang berkesan kan...Ramai yg ambil benda nie... seronok baca N3 susu2 nie...hehehe...

Afne said...

ana, alhamdulillah.. rezeki utk haziq.

Afne said...

kak n, tq sudi singgah sini.

alhamdulillah, harap afne & haziq dpt kebaikan shaklee. moga Allah permudahkan urusan kami.

Afne said...

zet, aku tak paksa hehe.. tp apa yg aku blh komen setakat ni, alhamdulillah nmpk kesannya.

Afne said...

kimm, jom mkn shaklee. byk lg set lain yg mungkin bersesuaian. ehh ter promote lak hehe

Azrina Mohd Tajul Ariffin said...

tahniah afne!

Afne said...

kak azrina, tq yea. tambah semangat dpt sokongan dr kalian semua ;)

ONFARISHA said...

Bgus.... :) slmt meneruskan BF.. :) slam ukhwah!

Sricahaya said...

wahhh..ok la tu..susu dah bertambah..moga berterusan..

Afne said...

sha, salam ukhwah. tqvm.

Afne said...

sri, alhamdulillah.. rezeki haziq.

emma said...

alhamdullilah.. rezeki anak kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...