Monday, August 2, 2010

EBM @ 01/08/2010

ni stock frozen ebm setakat mlm td..


alhamdulillah, syukur msh ada rezeki utk haziq. afne cuba kumpul blk yg mana terdaya. tak kira pn brp total oz yg ada. klu blh nk kumpul byk lg utk masa akan dtg. yelah, we never know what will happen in future ececehhh.. ckp mat saleh bagai kihkihkih. ooohhh.. yg belah kiri dlm bekas dadih tu frozen baby food haziq. time nasi dh menjadi bubur masukkan puri (selepas dicairkan) jadi lauk sekali.

mcm2 afne blaja dr pengalaman masa menyusukan sampai skrg. dr takde stok lgsg lps bersalin.. pam buat stok.. mmg happy gila tgk stock frozen ebm menimbun sampai tak muat freezer.. pastu menyusut. ooo bkn menyusut sbb susu merudum (afne harap sgt ni tak terjadi) tp sbb kes chicken pox bln april lps. ni gambo masa stok hampir licin sbb haziq kena bottle feed sepanjang afne mkn antiviral dulu. sedih woooo.. ni gmbr dlm entry EBM @ 11/05/2010


pastu pam-pam-pam cuba kumpul balik (gmbr atas). semuanya kerana haziq. yea utk haziq! moga Allah permudahkan perjalanan ibu sepanjang menyusukan haziq, amin.


p/s : smlm eddy tercegat lama bukak freezer ntah apa dia buat. kira stok susu ke bang? hahahahaaaaa



11 comments :

izzahazfar said...

kak...kalo zah kata zah ?huhuhu serius tak sabar nak start balik ni...

*lama tak jengah sini sihat ke?

~ana~ said...

chaiyyok afne....

Afne said...

zah, akak doakan moga perjalanan zah dipermudahkan.

kami sihat2 belaka. akak selalu ikuto blog zah ;)

Afne said...

jom ana joommmmm

mama_umar_maryam said...

eddy tgk fridge tu sambil kire2,cukup bekalan ni klu utk adek ajik,hahahaha,larik!!!!!

Afne said...

zettttttttttttttttttttt

Momma Mia said...

kagum dgn semangat Afne... keep up ur good spirit dear. Happy BF.

Izyan said...

Salam, boleh tanya apa yang kak Afne buat untuk menambahkan stok? Sebab saya mengalamki kekurangan stok juga! Sedih tgk freezer..lagi2 nak bulan puasa. Boleh share tips2 untuk maintain pada bulan puasa? Thanks!

Afne said...

tq mommy mia. moga Allah permudahkan urusan kita semua.

Afne said...

izyan, afne pn msh cuba kumpul blk stok. amik mknn seimbang, bykkan mnm air msk at least 2 liter sehari, rajin pam & tangani stress. yg penting bykkan doa. insyaallah cukup susu utk anak kita.

nzh1979 said...

caiyokkk yg pren..
dasat la aku tgk susu ko nih...
bile la aku dpt segigih afne nih.. tapi janji tiap2 hari atleast mmg dapatkan 23botol utk arissa dobot..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...