Monday, September 6, 2010

15% DISKAUN

yeayyyy!!! dpt 15% diskaun. sapa tak nak kan?! korg jgn salah sangka.. bkn sales @ shopping apa benda.

fyi, monthly fees yg kitorg byr pd taska sinar jati ialah RM550. hana - RM250 & haziq - RM300. tu tak campur lg OT klu lewat jemput double H. OT on weekdays start 6.30 ptg & sabtu plak start 2.00 ptg dgn rate RM5/jam. haziq msh lg ikut rate babies sbb blm berjalan sdn bhd means haziq msh 'dikurung' dlm bilik baby & dibelai mcm babies lain hehe. cuma bila ptg2 bdk dh berkurangan baru le diorg lepaskan ke kawasan toddler. sepatutnya infant setahun kena byr RM280. takpe la haziq, pelan2 kayuh.. sooner or later awak mesti pandai jln juga kan, insyaallah.

memandangkan 23/09/2010 yg akan dtg ni hana genap 3 thn maka yuran dikurangkan kpd RM230. ok le tu kan kurg RM20 blh cover susu hana. so mulai bln ni monthly fees berjumlah RM530. disebabkan cuti raya so kak liza bg 15% diskaun yeayyy!!! makanya cuma perlu bayar RM450.50.. jimat RM79.50 kan?!

bila blk kg jumpa makcik2/sedara mara tanya sapa jaga anak, brp kena byr.. terkejut diorg dgr sekian RM. yg tak thn tu siap buat kira2 campur diapers+susu+belanja hahahaaa! nk buat mcmn kan.. kos sara hidup kt kl mmg mcm ni. tp kami suami isteri bersyukur sbb sampai saat ni alhamdulillah cukup mkn pakai kami sekeluarga. insyaallah, rezeki anak2 tu ada.


8 comments :

lia said...

afne, yg penting nursery tu jaga double H dengan baik, RM yg kuar mahu pon byk tp x terasa sangat jadi nya kan...

tempat Amsyar skng, RM250 till umur 4tahun... kalau ada adik nnt, RM500.. mmg nampak 'sakit' la RM tp rezeki anak2, InsyaAllah ada bahagian dorg...

Afne said...

btl tu lia, bab anak ni mmg tak blh berkira. pandai2 kita la ibu bapa menilai mana yg perlu dan tak perlu. rezeki anak tetap ada.

~ana~ said...

tu la kan afne, kat kl ni kos sara hidup mmg tinggi..ana pun kalau balik kg, sedara tnya, semua terkejut...snn kat kg brp je..x smpai pun rm250 tu...

tp tu la...rezeki anak2 tu tetap ada, mmg xleh nak berkira...:)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

betul kata kawan2 afne .. dorg jaga ok .. byr lebih pun x rasa ralat ...

::Mamalyna:: said...

alhamdulillah, diskaun tue syok...even bape rm pun, tp duit tue akan dibelanjakan kepada anak2 jugak kan...

afne,
Selamat Hari Raya Aidilfitri dari kami sekeluarga. Maaf Zahir Batin

Afne said...

a'ah ana, btl tu. klu kt kg mmg murah la jaga bdk.

Afne said...

a'ah, afne pn tak kisah klu jaga ok. biar kita puas hati.

Afne said...

mamalyna, sebahagian bsr perbelanjaan bulanan mmg utk anak2 je kan. kita mak2 ni, klu ada lbh br le fikir nk beli apa utk diri sendiri.

slmt hari raya maaf zahir batin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...