Saturday, September 4, 2010

NETBOOK ooo.. NETBOOK

 
alhamdulillah, streamyx dh pun dipasang dgn jayanya on monday (last week). actually buat appointment sabtu sblmnya tp disebabkan server tm utk activate akaun streamyx tgh down masa tu so terpaksa buat hari isnin.

hari rabu org HP call buat appointment utk netbook delivery. hari khamis tepat jam 5.30 ptg, netbook slmt sampai dpn pintu rmh. tp blm setting streamyx lg cos tak sempat nk call 100. kira awal juga la.. dulu masa apply utk rmh mak kt kg dpt netbook lbh kurg 2-3 mggu slps install streamyx. masa tu tgh hot psl promosi streamyx netbook staffpack. membazir ke sedangkan afne dh ada lappy sebijik? pd afne, alang2 nk masukkan streamyx rugi klu tak amik netbook sekali sbb pakej ni (speed 1mbps) cuma byr RM76/month selama 3 thn & thn2 berikutnya RM66/month. selagi bekerja dgn tm ni grab je la apa yg ada hehe.. connection internet skrg much better dr broadband celcom (previously) yg ntah apa2 ntah tu.. blh bikin sakit jiwa kejap on kejap off.

smlm lps lyn double H kt playground, masuk2 rmh je hana tanya..

hana : bu, ni apa ni? kotak apa ni?
ibu : ooo.. tu kotak netbook ibu.
hana : nekbuk?
ibu : bkn nekbuk, netbook.
hana : netbook apa ni?
ibu : dlm kotak ni ada laptop ibu.
hana : eehhhh (dgn suara nyaring).. bkn lah. bkn laptop ibu. ini (tunjuk tgn kt lappy) laptop ibu.
ibu : ini pn laptop ibu jugak. ibu ada 2.
hana : ini laptop hana ehh? (tanya dgn muka cute tak blh blah lgsg)
ibu : (ishhh bdk ni..) bkn la. dh2.. jgn buat main. letak balik bwh meja tu.

mcm tu le hana. penuh dgn soalan sepanjang masa. takpe2, anak ibu bijak kan suka bertanya. 


p/s : bang, cane? hana dh pandai mintak laptop ni?


6 comments :

Farra Dhelina said...

hehe kene beli kn hana 1 lappy menan kak

mama thieya said...

huhuhu.. hana nak satu jugak ek. dia pun nak belajar berbelog jugakk.:).

Afne said...

farra, mmg ada niat nk belikan laptop mainan tu. nnti pergi cari ;)

Afne said...

mama thieya, bdk2 skrg mmg advance. zaman kita kecik mana tau pc/laptop bagai.

ibu WaWa said...

okeylah tu afne.
Murah. Dapat laptop pulak tu.
Sekarang ni kak wa bayar streamyx RM110 sebulan untuk 1mbps.

Netbook ni apa kata beri kat Hana. Mesti dia senyum sampai ke telinga punye.

Afne said...

kak wa, setahu afne klu non-staff utk 1mbps rm99 je tp tak tau la ada pakej lain ke.

netbook kasi hana? mau jahanam. syg la kak wa. nnti pujuk ayah dia carikan laptop mainan yg blh blaja abc-123 tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...