Friday, September 3, 2010

SHOPPING RAYA..??

shopping raya la konon2nya.. tp lbh kpd brg2 hana & haziq. ada la juga brg2 kitorg tp bila dh ada anak ni, keperluan anak lbh diutamakan.

hari sabtu yg lps, awal2 dh hntr double H ke taska pastu tuju jln tar. masa tu lbh kurg jam 9.30 pg tp org yg berkumpul dpn sogo dh mcm semut hurung gula. lps parking kereta kt sogo kitorg serbu jln tar mulakan misi mencari brg. tak snap pn gmbr sbb dlm kepala otak ni fokus nk cari brg je hehe. dh dpt apa yg dicari, teman eddy ke campbell.

hasil rembatan kt jln tar.. handbag murahan, songkok, sepasang baju melayu haziq, 2 psg baju kurung hana, 2 helai tudung, buckle tali pinggang, serunding rendang, kurma & kekacang..


korg nk tau, melalak2 hana nangis bila tgk brg2 tu sbb dia tau ibu & ayah gi shopping tak ajak dia hahaaa

kan aritu igtkan ahad stay kt rmh je. tp eddy managed dptkan org handle lori so dpt le kitorg ke midvel. kali ni bawa sama hana & haziq. lps suap bubur siap2 kt diorg baru le kitorg gerak. settled kt jusco, tuju care4 plak beli brg2 keperluan & memborong diapers & susu hana.

tgk tu.. bdk tak puasa tgh khusyuk menikmati dunkin donut inti jem strawberry & air apple aloe vera





hasil rembatan kt jusco.. sandal afne, kasut & stokin hana, kasut haziq, 2 helai jeans haziq, wet tissue, 2 helai t-shirt & kemeja eddy..



biskut raya.. mcm2 brand ada. amik le 2-3 jns utk mak, MIL & rmh sendiri..



smlm (cuti merdeka) saja gatal2 jejak mydin usj. nk tgk la gak sbb ramai kata sana lg bsr byk pilihan. aduuhhh.. ramainya umat manusia. pilih2 brg trs byr & blk. sblm tu, moh tgk aksi 2 beradik ni..

hana feeling ala2 model stroller hahahaaaa


ssh nk snap gmbr anak bujang ni lately.. asik gerak sana sini


muka puas hati dpt jam mickey mouse & belon spiderman. selagi tak dibelikan jam tu, dia sbk pusing2 kt booth jam ulang2 ckp "bu, kita nk jam miki kimaf (mickey mouse)"


haziq buat muka pelik tgk belon spiderman (dia takut sbnrnya hehe)



1st time ever belikan hana gaun bunga2.. anak dara asik pakai jeans panjang/skirt ngan blouse/shirt je. eddy request soh afne pakai jubah masa raya so rembat le sehelai jubah bunga2 material lycra. gmbr takmo amik nnti tak suprise hehe..

alhamdulillah, sng je handle hana & haziq. takde nk meragam ke melalak ke.. tido pn bersilih ganti (mcm tau2 je stroller cuma ada sebiji kan hehe) tp most of the time afne dukung haziq dgn ringsling.

ni plak kerepek yg ditempah dr member2 office..

kerepek bawang


peyek & tumpi


tart nenas yg diorder dr taska double H



lama dh beli baju2 ni.. masa cuti majlis akikah & potong jambul neesa klu tak silap. suit putih tu utk anak menakan saya.. maklong rindu bangat sama kamu huhu

sorry yea, dh try rotate byk kali takmo jd gak


afne bkn pembeli tegar perfume mahal hehe.. so beli roll on mcm ni sng bawa ke mana2 plus alcohol free & bau thn lama. beli dr member office gak. 1 utk lokong, 1 utk afne ;)


ada lg brg tak sampai ni hehe..



12 comments :

Nieza Ishak said...

wahhhhhhh meriah ..
nieza tahun ni tak jejak mana2
zulaikha dah membuas ...huhuhu

~ana~ said...

waaahh...shopping sakan yea...:)

Afne said...

nieza, kesiankan bdk2. baju raya tak berjahit. tu yg keluar mencari.

Afne said...

ana, sakan tu takde la. beli yg mana patut je.

Farra Dhelina said...

wahh meriah nya persiapan akk..

Afne said...

takde meriahnya farra. brg2 ni mmg diperlukan. sesekali anak2 merasa.

~June a.k.a UmmyImran~ said...

Wah, byk nyer sopping afne...meriah...hehe :D

mama thieya said...

wah2... sakan nyer bershopping..

mama_umar_maryam said...

suke n3 ko yg nih,,heheh suke,suke ;p

Afne said...

eura, takde la byk mana pn. dh kekang nafsu ni, klu tak... haha

Afne said...

mama thieya, beli yg perlu je.

Afne said...

zet, ko bab perabih duit mmg suka kn?!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...