Saturday, October 30, 2010

BILA ADA BIRTHDAY PARTY DI TASKA..

kelmarin pihak taska buat birthday party utk toddler yg lahir dlm bln oktober. dlm beg anak2, selain baju2 & towel kotor rupa2nya penuh dgn beg2 comel ni..


bila dh keluarkn.. penuh 1 besen. blh bukak kedai jajan ni hehe.. tak semuanya afne bg diorg mkn. kdg2 bawa ke office bg kwn2.



sbnrnya mmg tak elok bg anak2 mkn junk food. klu kitorg mmg takde nya la nk beli benda2 mcm ni semata2 utk bg anak2 mkn. yg mana dpt pn eddy 'tapis' dulu mana tak berkenan dia asingkan (kdg2 tu buang trs). kek & coklat tu ok la.. klu gula2 mmg big no-no. sesekali tu bg juga la diorg merasa. ubat gula2 je yg wajib diorg mkn setiap hari. apa tu ubat gula2? hana panggil vitamin c plus lysine brand champs = ubat gula2. btw, haziq pn dh join mkn vitamin kak hana sejak masuk setahun hari tu. kena monitor la sbb haziq blm ada gigi geraham. tp dia suka btl mkn sbb rasa buah2an msm2 manis. vitamin tu afne pernah cerita dlm entry CHAMPS C WITH LYSINE.

tp tak semestinya bila ada birthday party akan dpt jajan je semuanya. ada juga parents bg buku mewarna, pensil warna, ballon, wisel, topeng party & mcm2 lg la..


p/s : maklum le anak 2 org, tu yg dpt mcm byk je tu...


6 comments :

win@momyShaneQeisha said...

betul tu junk foods is not good 4 toodler...tapi mrk suka makan kan

eT said...

budak2 dpt camni mmg sonok sgt...

~ana~ said...

afne, ana pun mcm afne. klau ajmal n aqil dpt goodies bag, ana check dulu..klau jajan mmg x bg...

Afne said...

win, bdk2 mmg suka nak2 colourful siap rangup2 diaorg gigit kan.

Afne said...

et, btl tu. klu biasakan sgt nnti takut rosak gigi.

Afne said...

ana, kdg sampai nangis hana mintak. haziq plak skrg tau dh apa kakak mkn semua dia nk sama. dh le taska lalu kedai bwh tu. kdg nk beli pape kan, afne masuk kedai dulu baru amik diorg jln cpt2 haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...