Wednesday, December 8, 2010

Puding Roti Sos Kastard

dh lama tingin nk buat & mkn tp asik bertangguh je padahal semua bahan mmg ada kt rmh. hari tu dpt call dr zura PCM tanya resepi puding roti (sorry zura, dh lama tak buat tu yg igt2 lupa) katanya nk buat utk mkn breakfast.

sabtu mlm ahad tu haziq merengek start dr tgh mlm sampai ke jam 4 pg. cuba nenenkn puas2 & sapu myk yuyi kt perut, blkg perut, betis & tapak kaki pn msh mcm tu gak. dgn ayah langsung tak nak so melekat je la dgn ibu berdukung keluar masuk bilik. lps je poo poo blh plak dia nk main ball kt hall siap muka sengih2 lg haaa.. ini kes bls dendam ibu dating dgn ayah ke apa?! sementara tunggu anak bujang main2, dtg plak angin rajin nk buat puding roti. pg2 buta semerbak je bau keluar dr oven. tempting btl! hahahaaa

resepi blh amik kt sini


tiap kali mkn puding roti mesti teringat hana sbb.. masa pregnant dia, tiap2 hari beli kt makcik yg meniaga kuih dkt jejantas putra lrt wangsa maju. hana panggil kek & kebetulan dia pn suka mkn puding roti (hana tu apa benda yg ibu msk semua dia suka). sedap ni wehh mkn sejuk2 keluar dr fridge :) 


4 comments :

Rozy said...

aiyoo.. pagi2 dah tgk puding afne wat..terus kelapaaaaaaaarann....
rozy pun suka buat..tp rozy buat sos vanilla.. yummy..yummy.. mai sepotong!

Afne said...

rozy, ni mmg fav afne hehe. habih dh kena belasah ngan kitorg hehe

mai la resepi sos vanila. mcm lg sedap je :)

midiaida said...

sedapnye pot..cam nak wat jek..tp tunggu rajin laa kot..ekekek..

Afne said...

dot, sng je nk buat. ko kena rajin2 kn diri le klu nk mkn hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...