biar pun hasil percubaan buat karipap kali pertama tak menarik dr segi paras rupanya sbb tak reti nk kelim karipap, jgn pts asa... kita cuba lg & lg! kali ni gunakan acuan karipap sonang kojo! dibantu oleh anak2 yg sbk nk tgk apa ibu diorg buat tp tak dan la snap gmbr diorg sbb tgn tgh bergelumang dgn tepung. dh settle kelim semua br sempat capai hp hehe..
goreng separuh msk utk stok frozen. bebila nk mkn tinggal goreng je :)
goreng 4-5 ketul utk dimakan. msh rangup sampai ke mlm. nk resepi karingap yg sedap & rangup? klik sini.
tips supaya kelim tak mudah terbuka waktu menggoreng? sapukan sedikit bancuhan tepung gandum di bahagian doh yg akan di kelim :)
ada doh berlebihan (sbb inti tak cukup) syg plak nk buang so potong2 & goreng. sedap jugak buat kudap2. btw, masa kecik2 dulu mak rajin buat kerepek tepung mcm ni (guna mesin mee tu) pastu sira sambal. mantap wa ckp lu!
p/s : auto publish daaa
14 comments :
wah..dah boleh buat berniaga nih..:)..
kalau letak telur rebus skit dlm karipaf tu, mmg besttt woo...
ana, buat meniaga? hehe.. takde lah sampai tahap tu. buat mkn anak beranak blh le :)
lia, sedap ke letak telo tebus? kena lenyek2kan ke cane? klu buat utk stok frozen sesuai ke?
sgt lapar tgk!
ishk... nmpk sedap je karipap tu. nanti2 la try ek. hehehhe
ude, jgn tgk lama2 nnti makin lapo kehkehkeh
aty, reseepi recommended utk sesapa yg suka mkn karipap yg rangup ;)
bolehla blajo nnt,aku kelim kepap nih mmg fail sejak tadika,hahah
zet, aku pn tak reti kelim karipap. pakai acuan tu cantik kemas je hehe
afne, 3/4 cawan tu bersamaan dgn berapa?
salam. afne guna cawan mnm kopi/teh. sukat 3/4 drpd cawan tu lah. in gram tak tau brp sbb br smlm beli kichen scale ;)
kalau mnjd mesti sukakan...
hi alin marlini. mcm terer je kan buat karipap nmpk cantik padahal guna acuan je ekekekkk
Post a Comment