Tuesday, November 1, 2011

Apa saya buat di hujung minggu kali ni??

kehidupan hujung mggu saya spt minggu lps juga. keje-keje-keje. hari sabtu pg haziq ke taska (mcm weekday). sesambil buat house chores sesambil mengadap recon. tepat jam 1 t/hari trs mandi (sambil menyental bilik air), mandi, solat & bersiap jemput haziq. dh janji nk bawak haziq keluar lunch & beli brg. tak adil rasanya biarkan haziq terperap berminggu2 kt rmh. maklum le rmh kt tingkat 17 & taska kt LG. keluar masuk lif je hari2.

sampai midvel trs masuk jusco. cadangnya nk cari botol susu anak2 tp mata takleh thn tgk sales up to 70% hehe.. belikan 4 helai blouse & shirts utk hana & haziq, 2 cardigan utk ibu.. tp yg lain2 tak igt dh sbb takmo igt jumlah kt resit hahahhaaaa. tu pn cpt2 gi byr sbb haziq out of control. sbk mencicit sana sini klu blh semua ruang dia nk explore. upah balloon warna warni pn tak berjaya buat haziq stand still. time mkn kt foodcourt blh plak ddk elok2. mesti org kata ehhh.. behave nya anak dia. pandai haziq berlakon hehe.. khusyuk mkn yee mee. lps mkn lyn haziq naik menatang yg masuk syiling. berkeping2 menatang tu telan duit syiling ibu tp anak punya psl ikutkan je. lg pun ibu rasa bersalah sbb kurg tumpukan perhatian kt haziq lately.

penat2 dpt susu sebotol mmg best kan haziq ;)

hari ahad mmg tak ke mana2. memerap je kt rmh dgn aktiviti memasak+melayan anak+buat recon. sorry yea haziq, bila ibu dh free skit karang ibu bawa haziq jln2 lg k?! ada lg keje office yg perlu ibu hbs kan. sempat lah juga memasak lauk2 simple & cpt dimasak. semuanya nk cpt sbb kena buat 2 keje dlm 1 masa. alhamdulillah, haziq takde lah buat perangai sgt mcm faham2 je keadaan ibu. cuma kan, kerap sgt dia dtg peluk2 ibu, cium2 ibu. aduhai, rasa cam kesian sgt kt haziq sampai rasa nk nangis pn ada. klu ada kakak kt kl ada juga kwn haziq bermain.

p/s : afne, bykkan bersabar. besar rahmat kita bersabar. Allah Maha Adil.


6 comments :

lia said...

syabas....

afne super-mak sbb boleh handle Haziq sorg2.... Alhmdlh... ada hikmanya tu, InsyaAllah...

~diAhOntHeblOg~ said...

wahh..mcm supermak.. :P

~ana~ said...

haziq, nnti kalau ibu bz lagi, suruh ibu hntr haziq rumah auntie kat bawah. ada 2 org hero boleh jadi geng dgn haziq..:)

Afne said...

lia, tq. hopefully supermak takkan menjadi supermomok hahahaaaa

Afne said...

diah, mcm je kan. tp mmg kena perasankan diri sendiri muekekekekkk

Afne said...

ana, tak blh la. hana dh kt kg. takkan haziq pn ana nk amik huhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...