Monday, November 14, 2011

Colmar Tropicale, Berjaya Hills - Day 1

Hari Raya Aidiladha yg lps, afne amik extra cuti 1 hari sbb taska ditutup sampai hari selasa. igtkan nk stay kt kg sampai hbs cuti tp hari raya pertama cousin eddy ajak ke bkt tinggi. so blk ke kl dulu tinggalkn brg2 trs tuju highway ke kuantan, lalu kawasan janda baik & jumpa lah jln masuk ke bkt tinggi - lbh kurg 1 jam dr kl.

kitorg sampai colmar tropicale pn dh ptg sgt2. nsb baik ada apartment type with bedroom yg kosong. ni gmbr kt lobby. klu korg nmpk bangunan ala2 castle kt blkg tu hotel The Chateau tp rege 1 mlm almost 5k. klu tipu bdk hotel tu, tipulah saya.

with nadiah - dua pupu hana

apartment yg kitorg dpt tu mmg selesa sgt2. sepadan lah kot dgn regenya utk waktu cuti kan. lupa plak nk amik gmbr hall.

puteri beradu ke apa tu?

bilik air+bath tub & dressing table

ruang dapur & meja mkn

pandangan luar bilik

mula2 kitorg stay dlm apartment je sbb masing2 kepenatan jln jauh dr kg & kekenyangan lps dinner. nsb baik lah mak siap2 tapaukan juadah raya sbb rege mknn/mnmn kt kt sana mahal nk mam___ (isi tmpt kosong). 1 tin coke RM6 ok! masa tu cuaca sejuk sgt2 sampai terpaksa matikan aircond. nk mandi pn fikir seploh kali tp hana & nadiah blh bersuka ria mandi buih dlm bath tub. dh hbs tgk the cave of the golden rose br memasing pakat amik angin mlm. korg tgk haziq merengek je sbb dia takut tgk kuda warna warni tu hahahaaa



jln punya jln nmpk tmpt permainan yg penuh dgn mcm2 bentuk mesin token. syurga kanak2 la kan. hana dpt la habuan klu blh semua dia nk try naik tp haziq beria menangis takut tgk byk sgt menatang mesin dlm tu. pelik juga sbb selalunya dia yg plg excited hehe..



amboi2.. puas le anak dara main

hahhh.. ditangkap kerana naik motosikal tak pakai helmet

lorrr.. ayah pn sama main game

ada lg 1 tmpt game utk org dewasa. mls nk ddk dlm tu sbb bingit so ibu dgn haziq tunggu kt luar je.


sapa perasan.. haziq dh botak! yes, rambut dikorbankan few hours sblm bertolak blk ke kl. macho ahh anak ibu :)

dh puas main game jenguk2 kawasan sekitar. actually dpn fountain tu ada pentas yg tgh berlangsung magic show. punya lah ramai org kerumun so lepak2 kt fountain aje lah.

asik berkepit je ngan ayah sampai ibu tak dpt kepit hahahaaa... haziq sbk jenguk kolam ada fish katanya


ssh nya nk suruh haziq stand still


tak byk amik gmbr mlm tu. gmbr2 the next day dlm next entry k?!


17 comments :

Lelaki Ini said...

wah..
seronoknya berjalan2
nice picts anyway..


sy dah followed blog nieyh!

~diAhOntHeblOg~ said...

cantik nye view die..

Afne said...

hi lelaki ini. ok, nnti saya follow balik :)

Afne said...

deah, mmg cntk view kt sana tp tak snap byk sgt gmbr.

cahaya nuranie said...

kak afne, bestnyer apartment yg akak stay tu.. satu malam berapa RM eh?dh lama teringin nak pi bukit tinggi tp belum ada masa yg sesuai... dr preggy dah berangan nak kesana, sampai baby dah 10 bulan dah huhu..

~ana~ said...

best kan kat sini..ingat lg time pergi thn lepas ms birthday ana & aqil...

sejuk je kat sana kan...x g CH, duk sini pun dah ok...

tp harga mknan mmg mahal kan..mengcekik darah...

watyz said...

best nye jalan2 kat situ.
tingin nak g sana. ntah bile la dpt g... :)

lia said...

wahhhh best nyer....

slalu sgt baca pasal tmpt ni tp x de kesempatan g nak p....

hana sgt lawa skng...

~ Puan Yan @ Mama Aliff ~ said...

last pegi sana 10 taun lepas.. skian trima kaseh.. hihi !

Afne said...

syam, mmg best sbb selesa sgt. klu tak silap RM396 rasanya. klu bkn musim cuti mungkin blh rege lg murah. ajak le husband gi sana. blh honeymoon hehe..

Afne said...

syam, mmg best sbb selesa sgt. klu tak silap RM396 rasanya. klu bkn musim cuti mungkin blh rege lg murah. ajak le husband gi sana. blh honeymoon hehe..

Afne said...

ana, sejuk je kan kt sana. mcm kt fraser hill jugak. tp fraser hill lg lawa kot tmpt dia.. ke bkt tinggi ekk? rege brg mmg mahal2.

Afne said...

aty, klu ada masa gi la sana. dkt je ngan kl. sesuai le klu nk berhoneymoon hehe

Afne said...

lia, ni pun bercuti tak dirancang. nsb le ada bilik kosong. klu tak mau kena patah blk gi kl.

hana cantik ehh? tq auntie lia :)

Afne said...

oohh yani dh pernah ke sana. afne tak sempat round hbs semua tmpt sbb dh letih turun naik bukit.

wan nurul hezrina said...

best best best.hotel mmg nampak selesakan.mana2 hotelpun kalau cuti sekolah harga ada up cket.

Afne said...

hezrina, ni kira unplanned vacation. rege hotel mmg naik time cuti.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...