Wednesday, December 21, 2011

Neesa, Maklong Rindu Bangat Sama Kamu!

gambar terbaru nur aneesah maisarah masa blk kg last saturday. ehh ucu, ni je gmbr terbaik yg ucu blh snap?? yappedaaaaaaaaaaaa


umur neesa genap 1 thn 10 bln pada 11/12/2011 yg lps. sekejap je masa berlalu kan, neesa dh nk masuk 2 thn. maklong rasa mcm br je susukan neesa masa baby dulu.

kak hana kata neesa botak blh geng dgn abg haziq hehe.. siap psg angan2 nk bawa neesa jln2 pi langkawi naik kereta hahahhaaaa. mcm2 lah hana ni. seronok le hana ada kwn bermain. sikit2 adik neesa... sikit2 adik neesa :)

dan pastinya mak & abah org yg plg gembira bila dpt jumpa+peluk+cium cucu. yelah, jarang2 dpt jumpa. last time neesa dtg kg seminggu sblm raya haji klu tak silap. tp... maklong dh lamaaaaaaaaaaaaa sgt tak jumpa neesa, rasanya sejak mama moly buat open house kan neesa??

tq mama moly utk semuanya. meski pun neesa kehilangan ibu yg melahirkan pd usianya seawal 5 bln, bersyukur msh ada yg menyayangi & jaga neesa mcm anak sendiri. moga neesa membesar dgn sihat, bijak & maklong sentiasa mendoakan yg terbaik untukmu ye nak.

mmm.. takpe lah tak dpt jumpa tp seronok dpt borak2 dgn neesa over the phone. petahnya bercakap.. sebiji mcm hana masa kecik2 dulu. mak kata langsung tak menangis cari ayah dia ke apa. neesa dh bsr dh tak takut org mcm dulu. hana plak sbk menyelit nk bercakap dgn ibu..

hana : ibu, knp ibu neesa ada dua?
ibu : terdiam sekejap fikir jwpn yg sesuai
hana : ibu.. kan neesa dh ada makngah dgn pakngah. knp ibu neesa ada dua?
ibu : hana, ibu neesa dh meninggal. jd mama moly tlg jaga neesa. hana kena panggil acik moly tau.
hana : oooo... makngah sakit kan kt hospital?
ibu : iyeee...... cpt2 tukar subjek perbualan sbb dh sebak

aduhai hana, kamu msh tak mengerti yg makngah kamu dh pergi utk selamanya... Al-Fatihah utk arwah adik2ku.


8 comments :

Lelaki Ini said...

innalilah..

mama_umar_maryam said...

kejap je dh nk 2 tahun ye neesa budak bintang ;)..alhamdulillah ade saudara yg sayang & jage die baik2..

lia said...

ermmmm touching.... ;(

nnt hana da paham, mesti hana pon touching...

Afne said...

tq lelaki ini :)

Afne said...

zet, cpt je dh nk 2 thn kan. rupa2nya dh setahun lbh arwah adik aku meninggal. mcm br semalam rasanya :(

Afne said...

lia, aku sendiri sebak masa draft entry ni :(

~aida basrudin~ said...

bergenang air mata aku bce entry nie,,, :(

Afne said...

aida, aku punnnn :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...