Wednesday, February 15, 2012

Mari Menulis A-Z


ini bkn kerja sekolah hana. makde saja tag kt fb kasi ibu tgk hana tulis A-Z. mula2 tu nmpk elok walaupun ada huruf yg terpanjang hehe.. masuk baris ke 2.. baris ke 3.. baris ke 4.. makin lama makin kecik makin rapat. ok lah utk permulaan. hana kena rajin belajar menulis, InsyaAllah nnti pandai tulis dgn lbh cantik & teratur. skrg ni hana dh kenal A-Z alhamdulillah.. pantang nmpk iklan/buku/tulisan dia akan sebut huruf satu persatu.

ada kwn suggest buku yg garisan merah biru bergaris 4. nnti ibu belikan yea hana ;)

teringat lg masa hana ddk kl dulu. sesi kenal pen/pensil & buku jd aktiviti wajib 2 beradik on weekends. walaupun haziq lbh kpd conteng menconteng hehe.. rindunya nk ajar hana menulis mcm dulu2. ada afne update dlm entry mari belajar mengenal & menulis huruf. skrg ni tgh nk train haziq plak. klu biar je karang dia sbk dgn toys je.


10 comments :

lia said...

AMsyar lak kenai huruf utk eja ULTRAMAN jer boleh? hu3

shuhaina said...

Hehehe..skang ni fasa anak ngan buku pulak kan...
Adam pun skang ni weekend je ada homework dah...selang seli tulis nombor ngan huruf...seksa jugakla nak srh siapkan 1 page buku garis 3 tu....sbb adam ni leh thn 5-10m je..pastu mulala nak join adik dia main kat luar bilik...

wan nurul hezrina said...

merah tau abc jer..kadang nyanyi tah aper tah tetiba dah sampai z..hehe

Afne said...

takpe lia, sekurg2nya dia dh kenal huruf2 tertentu. lama2 insyaallah amsyar pandai :)

watyz said...

wa..pandai nye hana tulis...

Afne said...

aty, blh la utk permulaan. klu dulu kena tulis sebaris pastu dia ikut, pastu kita tulis sebaris lg dia ikut.

Afne said...

shu, bdk2 mmg mudah tertarik dgn benda2 yg berlaku kt sekeliling. sekejap nk tulis sekejap nk mewarna.

Afne said...

nurul, haziq pn mcm tu. lg best bila naik turun tangga dia kira 1-10 tp ada yg lompat2 hehe

mama_umar_maryam said...

gud job hana!!

Afne said...

tq auntie zet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...