Monday, March 19, 2012

Birthday Cakes

tak hbs2 lg cerita psl birthday rupanya hehe..

ptg  smlm ada org suprisekan birthday girl tua perasan muda ni. memula tu igt nk ajak keluar mkn beramai2 tp ada yg kerja & mak pergi mesyuarat. dh ptg2 tu eddy ajak ke bukit banang tgk dia pukul bola (org tu tgh belajar main golf ekekekkkk) tp mls lah ddk rmh tido lg best hehe..

ddk rmh tido? takde maknanya! ajak hana main msk2 lg best... lps je kek pisang msk, ucu blk suprisekan dgn cheeze choc. sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D


close up le skt... nmpk tak? happy birthday ibu double H :)


TQ eila adeq! igtkn ko merajuk keluar tergesa2 rupa2nya gi terjah kedai resepi rahsia hahahaaaa

redha lah.. bila ada anak kecik ni birthday sesapa pun dia akan kata itu birthday cake dia. haaaa.. kan saya ckp suprise birthday cake. haziq pn tak berbaju br bgn tido masa tu. panas lah kt kg 2-3 hari ni. gambo birthday girl takde bkn sbb dia berkain batik tp sbb tak pakai tudung hehe..



ooohhhh... cerita psl kek pisang, mmg redah je buat sbb tgk pisang berangan dh msk ranum mmg molek le klu buat kek atau cekodok. sblm eddy keluar main golf minta dia belikan baking powder+soda bikarbonat+esen vanila. 

seronok tgk ekspresi muka hana beria lenyekkan pisang sampai lenguh tgn katanya hehe.. pastu bakar guna oven tradisional yg mak guna sejak afne kecik lg. buruk2 pun oven ni tp byk berjasa buat biskut kek, biskut & kuih bingka. ehh tetiba makkkk nk bingka labu!


45 mnt kemudian.. alhamdulillah, msk elok. kemain bangga hana dgn kek pisang dia tu hehe.. berjaya juga hana buat kek utk ibu. korg, saya gunapakai bekas kek yg ada (bekas kek chiffon pn jd lah).


esok dh kerja. InsyaAllah, ptg ni gerak blk kl. alahaiiii.. rindu lah ibu kt hana. tentu rmh sunyi slps seminggu riuh rendah dgn jerit pekik 2 beradik tu huhu..


8 comments :

lia said...

wah3 suka nyer dpt kek surprise.....

Atie.Rashid said...

wah.... sedapnye choc.cheese.... terliur plak nengoknye... hana dh anak dara nye... hehehehe.....samela mcm perangai aisyah, sume org nye besday, mesti die yg potong & tiup lilin kek tu...

~diAhOntHeblOg~ said...

amboi..syiok nye laaaa...dpt kek..sedap nye..happy bday!

~ana~ said...

waaa....lapo tgk kek2 tu..dah la skrg ni mmg lapo je manjang...hu3x..

Afne said...

lia, tentu lah suka sgt2. dh la mmg teringin nk mkn cheeze choc huhu..

Afne said...

aty, dlm kes ni haziq yg asik tiup lilin sampai tensyen ucu nk nyalakan api lilin hahahhaa

Afne said...

tq diah! syokkkkkkkkkkkkkkkkkk

Afne said...

ana, lapo yea. cpt cr mknn cpt :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...