Friday, March 2, 2012

Jalapeno Cheese Powder

amik kau.. borong 16 peket sekali gus!


nop. saya tak berniaga. ni belikan sekali utk adik & kwn2. harga? berbaloi2 dgn rege promo...

200 gram = RM10 (normal price RM12)
500 gram = RM23 (normal price RM25)
postage RM7 (sm) RM9 (s/s)
buy 5 packs free pos laju

murah tak? murah taakkkk?? rasanya ini yg plg murah so far unless korg rajin gi arr google sendiri ;P

btw, selain jalapeno cheese powder ada juga mashed potato flakes, gravy & mixed mallow. klu nk tau rege rajin2 le klik My Family Diaries atau FB Jalapeno Cheese Powder atau sms 013-2443199.

so, here's my 1st cheesy wedges. agak2 blh buka kaunter ke-ep-ci tak??

cheesy wedges 

 chicken wing & drummet


tu namanya salad tak cukup bahan hehe.. klu ada jagung, kekacang, tembikai mesti lg mantop kan! tp dh teringin punya psl.. bedal je apa yg ada. ni gara2 terliur tgk entry diana.

komen? sedaaaaapppppppp. ada rasa pedas2 skit sesuai so sesuai la dgn tekak jawa saya ni. cara penyediaannya sonang je... korg goreng la apa2 mknn kegemaran korg pastu bancuh jalapeno cheese powder dgn air panas hingga dpt kepekatan yg korg suka. bubuh atas mknn td & ngap! jgn lupa baca bismillah yea..

ok, dh berangan nk buat mac & cheese lalalaaaaaa (angan2 je dulu takpe kan?!)

p/s : puan salimah, tq jd silent reader blog saya :)


14 comments :

watyz said...

aty pernah bli sblm ni. aty bli sekilo. lama x guna dia ngeras. sabo je la... :)

Masya said...

suka jugak makan cheese wadges... dengan sos ni..

syanasaid said...

sedap nye..ce ko ajar cara2 penggunaan dia
hehee
sbb aku nk beli tp takut tak reti nk bancuh

Afne said...

syana, sedap hingga menjilat jari hehe.. aku ada terangkn le cara2nya. sonang jo. ko amik skit dulu bancuh dgn air panas, kacau sampai sebati. kepekatan tu ikut suka la nk mcmn. terus tuang atas mknn.

rossysweety said...

terliur beb!! esok harus ke care4 beli wedges mentah...pastu goreng...terbaek arrr

Liessa said...

klu buat pekat..mcm masin ckit kan..tapi mmg sedap..

Afne said...

kak ros, hahhhh apa lg? update le blog cecepat!

Afne said...

nisa, buat cair skit pun takpe cos nnti dia akan membeku ala2 kfc punya ;)

mama_umar_maryam said...

aku dari dulu lg aim nk beli nih sbb aku suke gile keju kfc tu,xdela byk sgt kan 1 peket tu? aku takut membazir

Afne said...

zet, 1 peket 200 gram. klu ko suka buat mkn2 blh je hbs sekali harung. aku br bancuh sekali pastu kasi kt kwn skit utk bg dia rasa. ada lg suku peket kt rmh.

cheeze maz said...

salam, sedap nampak resepi yang adik buat.

Jemput ke blog akak juga ya --> http://www.cheezemaz.blogspot.com . Sekarang akak buka package pemborong iaitu 3kg (15 pack x 200 gram)+ courier = RM 160.00 (kiranya 1 pack jatuh RM 9.00 sahaja dengan package ni)

::tulisan dakwah :: said...

nampak sdap:'D sepeket nie bancuh dapat brapa byk cheesy wedges? cnth mcm keepci la.brapa kotak dapat? nak bli la untuk bday party adik :) tpi xrti nak anggar.

::tulisan dakwah :: said...

nmpak sdap. kalau nak buat untuk 200 orh mkan, brapa pket disarankan? cntoh nak buat sorang kuantiti dia samadgn 1 kotak cheesy wedges keepci. hihi... unruk bday adik..

::tulisan dakwah :: said...

nampak sdap:'D sepeket nie bancuh dapat brapa byk cheesy wedges? cnth mcm keepci la.brapa kotak dapat? nak bli la untuk bday party adik :) tpi xrti nak anggar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...